Carnaval 2024 bij C.V. de Pintewippers

GASTEL – De voorbereidingen voor carnavalsseizoen 2024 zijn voor C.V. de Pintewippers in volle gang. Zo hier en daar in de Gemeente zijn er inmiddels al wat Prinsenparen bekend,  in Gastel trappen we traditiegetrouw af in het 1e weekend van het nieuwe jaar. Op 6 & 7 januari zal C.V. de Pintewippers haar Gastelse Hoogheden presenteren aan het grote publiek.

Op zaterdag 6 januari zal duidelijk worden wie het grote Prinsenpaar zal zijn. Het is de komende tijd nog wel eventjes oppassen voor de aanstaande hoogheden; beetje met mate(n) eten en drinken tijdens de feestdagen daar de kleding nog perfect moet passen!  

Nadat we het grote Prinsenpaar hebben geïnstalleerd gaan we op zondag 7 januari ons Jeugdprinsenpaar installeren. Uiteraard blikken we nog even terug op het afgelopen carnavalsjaar en danken we Jeugdprins Sam, Jeugdprinses Roos en Jeugdvorst Isa voor de voortreffelijke wijze waarop zij een invulling hebben gegeven aan een prachtig carnavalsseizoen.

Via onze facebook pagina, CV de Pintewippers Gastel,  heeft u inmiddels kennis kunnen maken met  ons aanstaande boerenbruidspaar. Op zaterdag 20 januari zullen Hans van Ton van Sjef van de Laar en Boerin Helen van Harrie van Frans Claes door mijnheer pastoor en zijn kapelaan in de onecht worden verbonden. 

De artiesten van de Bonte Avonden en Kinderbontemiddag zijn inmiddels al geruime tijd doende met de voorbereidingen om wederom een gevarieerd programma op de planken te kunnen presenteren.
In het weekend van 26, 27 & 28 januari kunt u onze artiesten zien schitteren op het grote podium van de Gastelse Bonte Avonden en de Kinderbontemiddag. 

De kaartverkoop voor de Bonte Avonden zal overigens plaatsvinden op vrijdag 12 januari om 20.00u in de Schaapskooi; ben op tijd want op = op! 

Uiteraard hebben we in het carnavalsseizoen ook een moment van rust en bezinning: de Carnavalsmis op zaterdag 3 februari. Deze mis zal zoals vanouds in de Pintewipperstent verzorgd worden.

Eén van de hoogtepunten voor alle Prinsenparen van de zusterverenigingen is ieder jaar weer de receptie van C.V. de Pintewippers; traditiegetrouw hijsen we de hoogheden op het podium waarna deze door een uitzinnige menigte worden toegezongen.
De receptie zal plaatsvinden op zondag 4 februari in de Pintewipperstent.  

De laatste grote festiviteit van C.V. de Pintewippers zal de carnavalsoptocht zijn op zondag 11 februari.
We beginnen wederom met de inmiddels befaamde Préparty waar we geheel kosteloos een drankje en een hapje kunnen aanbieden mede mogelijk gemaakt door Stichting Gastel Kermis en enkele gulle sponsoren. Aansluitend aan de Préparty zal de optocht door de straten van Gastel trekken. De ontbinding zal bij de Pintewipperstent zijn waarna we ons direct in het feestgedruis zullen storten. 

Motto van onze optocht is ook dit jaar ‘meedoen is belangrijker dan winnen’; elke ludieke creatie is van harte welkom.  Aarzel dus niet en meldt je nu aan voor onze optocht middels e-mail adres optocht@pintewippers.com . Vragen en of opmerkingen kunnen ook middels dit e-mail adres kenbaar gemaakt worden.

Voorbereidingen voor al deze festiviteiten zijn in volle gang.
Gaandeweg het carnavalsseizoen 2024 zullen we u informeren over desbetreffende festiviteiten.

Tot slot wensen we u fijne feestdagen en zien u graag op 6 januari om 20.00u op ons Prinsenbal in de Schaapskooi!

Alaaf en tot ziens l! C.V. de Pintewippers