Peltenaren kunnen tot nieuwjaar naam kiezen voor voormalig gemeentehuis

PELT – Van 15 tot en met 31 december kan elke Peltenaar die geboren is in 2017 of vroeger de naam kiezen voor het voormalig gemeentehuis aan het Kerkplein. Dat ondergaat momenteel een complete metamorfose en wordt een multifunctioneel trefcentrum. De naam wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de bevolking op zondag 7 januari.

Het gebouw aan het Kerkplein zal aan diverse diensten en functies onderdak bieden: de bibliotheek, de raad- en ceremoniezaal en het Huis van het Kind Pelt. Het gebouw zal ook een plaats zijn waar Peltenaren ruimte hebben voor ontmoeting, om tot rust te komen, om inspiratie op te doen… De term ‘gemeentehuis’ zal deze diverse lading niet meer dekken. Daarom is de gemeente samen met de bevolking op zoek naar een nieuwe naam die al die verscheidenheid en dynamiek wel eer aan zal doen. 

In een eerste ronde dienden de Peltenaren 126 voorstellen in. Daaruit maakte een jury van mensen die zeer nauw betrokken zijn bij de diensten die in het gebouw zullen huisvesten, een selectie van vier namen (in alfabetische volgorde): 

De Kameleon
Het Labyrint
Het Pelterhuis
De Stroming

Elk van deze namen kreeg een motivering en een verklaring mee. Je vindt deze op www.participelt.be/kerkplein. De vraag die nu een antwoord nodig heeft, is de volgende: welke naam is het meest toepasselijk en geeft op een positieve manier het best weer waarvoor het gebouw in al zijn dynamiek en verscheidenheid in functies en aanbod zal staan in Pelt? Dus: welke van deze vier namen brandt op jouw lippen als je aan dit hedendaagse multifunctionele trefcentrum denkt?

Stemmen kan van 15 tot en met 31 december online via de website www.participelt.be/kerkplein  of in de beide bibs. Daar zal men helpen met het online stemmen. Om mee te stemmen moet je geboren zijn in 2017 of vroeger. Wie de bekendmaking van de naam live wil meemaken, komt zeker naar de nieuwjaarsreceptie voor de Peltse bevolking op zondag 7 januari tussen 10.30 en 12.30 uur in de sporthal van Dommelhof. 

De werken schieten intussen goed op. Het gebouw is nagenoeg winddicht en men is al begonnen met de productie van de meubelen op maat. De ingebruikname is voorzien voor ongeveer halfweg 2024.