The Lou Reed Tribute Band in Palethe 

PELT – Op woensdag 10 januari luidt CC Palethe het nieuwe jaar in met een optreden van The Lou Reed Tribute Band. Het optreden start om 20.30 uur. 

Op 27 oktober 2023 was het exact 10 jaar geleden dat Lou Reed het tijdelijke voor het eeuwige wisselde. Een goede reden dus om de man en zijn muziek volop te eren. Lewis Allan Reed, op 2 maart 1942 geboren in Brooklyn (NYC), zouden we eerder als ‘Chroniqueur van de New Yorkse zelfkant’ omschrijven. Hij was de gitarist, zanger en voornaamste songschrijver van Velvet Undergound en had een solocarrière van om en bij de vijf decennia. Zelf omschrijft hij zijn liederen als novellen, wars van sentimentaliteit en clichés maar wel onder de noemer Rock & Roll. Als er iemand de titel ‘Rock & Roll Poet’ verdient, dan is het wel Lou!Materiaal genoeg dus voor de bandleden om er hun tanden in te zetten. De hits (‘Perfect Day’, ‘Sweet Jane’, ‘Walk on the Wild Side’) komen uiteraard aan bod maar ook minder bekende albumsongs zullen niet geschuwd worden. 

The Lou Reed Tribute Band, op woensdag 10 januari in CC Palethe in Pelt (Jeugdlaan 2). Meer info en tickets op ww.palethe.be 

Fotocredit: The Lou Reed Cover Band