Schitterend acteerwerk door Joke Emmers in Palethe

PELT – Vrijdag 22 december speelde de voorstelling ‘Monstera’ door Compagnie Cecilia in cc Palethe. Dit gezelschap bestaat uit de van Pelt afkomstige actrice Joke Emmers met collega’s voor deze voorstelling Colette Goossens, Tom Ternest, Robrecht Vanden Toren en Arend Peeters.  Het was  de laatste keer dat dit theaterstuk in Vlaanderen te zien was na een uitgebreide tournee eerder dit jaar. Het speelde zich af in een wachtruimte met een gesloten deur waarvan je eerst niet wist waarop ze wachten. De vijf spelers gingen het gevecht aan met hun dromen, hun wortels en elkaar tot de deur uiteindelijk opende en alles een beetje duidelijker werd. Zoals Joke gekend is komt er uit haar mond een waterval van tekst in combinatie met de nodige hilarische fysiek. Haar gelaatsuitdrukkingen spraken boekdelen. Haar collega acteurs moesten hier verder zeker niet voor onderdoen. Je kreeg theater van een hoog niveau. Compagnie Cecilia is een gemeenschap die inzet op boeiende teksten, uitdagende spelers met toegankelijk theater.

Door Ben Ieven