De Skoda Wils ATB Nieuwjaarstocht

VALKENSWAARD – De traditionele Skoda Wils Nieuwjaarstocht van TWC Valkenswaard wordt weer verreden op zondag 7 januari 2024. Deze ATB/veldtoertocht is voor jong & oud en zowel voor de beginnende als de gevorderde mountainbiker. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden: circa 30, 40 en 50 km.

Mathieu van der Poel of Fem van Empel 
De toertocht is volledig uitgepijld en voert je door de afwisselende, maar vooral bosrijke omgeving tussen Dommelen, Bergeijk en de Belgische grens. De langere route brengt je tot in het prachtige natuurgebied De Maaij, vlak tegen de Belgische grens. Ruim tachtig procent van de route gaat over bospaden en single-tracks.

Het eerste deel van de route bestaat uit het veldritparcours van onze wielervrienden bij TWC De Kempen met enkele spectaculaire hindernissen. Zo kan elke deelnemer zich even Mathieu van der Poel of Fem van Empel voelen. Het einde van de route is bovendien extra uitdagend, met de nodige hoogtemeters, over het Motorcross Eurocircuit.

Start en finish zijn bij Café Zaal Du Commerce op De Statie. Bij de bevoorradingspost halverwege is er volop gratis thee, sportdrank en proviand. Na afloop is er voor elke deelnemer nog een verrassing en kan iedereen nog even nagenieten in een gezellige ambiance met een hapje en een drankje.

Vele honderden mountainbikers
TWC Valkenswaard organiseert jaarlijks twee ATB/veldtoertochten. Na de laatste succesvolle editie begin november wordt nu op 7 januari 2024 een compleet andere route aangeboden met de unieke mogelijkheid om een veldritparcours mee te pakken en een spectaculaire finale op het Motorcross Eurocircuit.

De Skoda Wils Nieuwjaarstocht wordt inmiddels al voor 28e keer verreden en is een populair evenement waaraan elk jaar vele honderden mountainbikers deelnemen uit Valkenswaard en wijde omtrek. Frans Versteden, voorzitter van TWC Valkenswaard, vertelt waarom. “Alle 87 leden van onze club spannen zich in om er een fantastisch evenement van te maken dat tot in de puntjes is verzorgd. Het parcours gaat over tracks en paden waar je normaal niet komt. Onze parcoursbouwers zijn al weken van tevoren bezig om de route uitgebreid te testen en vrij te maken van obstakels. Vervolgens worden er daags voor de tocht zo’n duizend pijlen opgehangen zodat de rijders van start tot finish een geweldige ride hebben zonder enig oponthoud en zonder een afslag te missen. Uiteraard wordt direct na afloop alles weer netjes opgeruimd met respect voor de natuur”.

Praktische informatie
De start en finish van de Skoda Wils Nieuwjaarstocht zijn bij Café Zaal Du Commerce, Frans van Beststraat 7a in Valkenswaard. De starttijd is tussen 08:30 en 10:30 uur. 

Er wordt gereden onder auspiciën van de NTFU. Deelname kost 7 euro, tot 16 jaar is het gratis. Leden van fietsbond NTFU of VWB krijgen 1 euro korting. Scan & Go is aanwezig; voorinschrijving is niet nodig. Inbegrepen is een bewaakte fietsenstalling bij de start en finish en er is een afspuitplaats ingericht voor de fietsen. Voor wie met de auto komt is er voldoende gratis parkeergelegenheid aan de achterzijde van Du Commerce of op het Kloosterplein achter de Nicolaaskerk. Veiligheid staat hoog in het vaandel. Het dragen van een valhelm is uiteraard verplicht. De ambulancediensten zullen op de hoogte gebracht zijn en er is EHBO aanwezig.

Begin het nieuwe jaar goed en zorg dat je er ook bij bent om deze mooie en unieke tocht mee te maken. Voor meer informatie kun je terecht bij Frans Versteden, tel. 0031 6 21332665 of kijk op de website: www.twc-valkenswaard.nl.