Marinus Biemans wordt nieuwe directeur-bestuurder woCom

REGIO – “Een bijdrage leveren aan het woongeluk van alle huurders,” dat is de ambitie van Marinus Biemans.
Hij is vanaf 1 februari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van woCom. Biemans is op dit moment wethouder Ruimte, Buitengebied en Wonen in de gemeente Deurne. “Na ruim veertien jaar in de Deurnese politiek, waarvan bijna acht jaar als wethouder, is dit een volgende stap in mijn werkzame leven. Twee keer was ik lijsttrekker, waarbij ik het vertrouwen kreeg van veel kiezers. Dat maakt deze keuze niet eenvoudig. Tegelijkertijd is het na zo’n periode goed om andere mensen de ruimte te geven. Daarnaast sluit deze nieuwe functie naadloos aan op mijn opleiding en eerdere werkzame leven.” 

Biemans studeerde Planologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkte een aantal jaar als strategisch beleidsadviseur bij woningcorporatie BrabantWonen in Oss. 

WoCom is een woningcorporatie in de gemeenten Asten, Cranendonck, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek en Someren. In totaal biedt woCom een thuis aan ruim 8.500 huishoudens.

Foto: www.bramvanoosterhout.nl