Poëzieweek 2024

WEERT – Poëzieweek 2024 viert de kracht van woorden met het thema ‘Thuis’. We bouwen samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, trekken in verzen van streek naar streek en betreden nieuwe en vertrouwde oorden in levendige letters. Dichters beschrijven de plekken van onze jeugd en de straten van onze dromen, bouwen een nieuw thuis uit herinneringen, geuren en kleuren.  De mooiste woorden komen vaak naar boven op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Bibliocenter Weert brengt de Poëzieweek naar je toe en organiseert vier boeiende activiteiten die de kracht van poëzie en het thema ‘Thuis’ belichten.

Ritme & poëzie – rap je mee? –  24 januari om 15.00 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
Creatieve rapworkshop waar je de kans krijgt te spelen met taal, creatief te zijn en plezier te hebben. Een professionele rapdocent van Raples.nl begeleid je bij het schrijven en voordragen van je eigen rap.

Verkiezing Stadsdichter Weert – 25 januari om 20.00 uur
Weert krijgt een Stadsdichter. Genomineerden dragen twee gedichten voor aan jury en publiek. De vakjury bepaalt dezelfde avond wie de komende twee jaar de Stadsdichter van Weert wordt. Dichter, columnist en performer Ingmar Heytze is avondvoorzitter en draagt voor uit eigen werk. Ingmar was de eerste stadsdichter van Utrecht en ontving diverse prijzen voor zijn werk.

Schrijf met Esther: een gedicht – 26 januari om 13.30 uur
Schrijfdocent Esther van der Werf begeleidt deelnemers stap voor stap naar het schrijven van gedichten met als thema ‘Thuis’. Een interactieve workshop waarbij de weg naar gedichten ontdekt wordt.

Presentatie Poëziebundel ‘Be-Leven’ van Tilly Custers – 27 januari om 14.00 uur
Tilly Custers presenteert haar recent verschenen gedichtenbundel ‘Be-Leven’, die het leven met zijn ups en downs weerspiegelt. 

Alle activiteiten vinden plaats bij Bibliocenter Weert. Aanmelden kan via de website www.bibliocenter.nl/poezieweek.