Sociaal Huren? Meld je aan bij het centraal inschrijvingsregister

HAMONT-ACHEL – Heb jij je ingeschreven voor een sociale woning? Vanaf 1 januari 2024 opent een nieuw centraal inschrijvingsregister. Om recht te hebben op een sociale woning, of om op de wachtlijst te blijven staan, moet jij je in de maand januari aanmelden bij dit nieuwe register. Dan kan eenvoudig via itsme of je eID (met pincode). Als je je niet tijdig aanmeldt, word je geschrapt van de wachtlijst. 

Je aanmelden bij het register kan je eenvoudig zelf doen. Je kan dit op twee manieren doen, met itsme of eID met pincode. Ben je deze laatste kwijt? Dan kan je gemakkelijk via het e-loket een nieuwe PIN- en PUK-code aanvragen voor je eID. Hoe doe je dat? 

  • Je surft naar www.hamont-achel.be
  • vervolgens klik je op de oranje balk ‘vraag via het e-loket een akte/attest aan;
  • hier kies je voor ‘PIN en PUK-code;
  • je vult je gegevens in;
  • en je nieuwe code wordt aangevraagd.

De aanvraag wordt automatisch ingediend en de PIN-code wordt opgestuurd naar het stadhuis. Van zodra de medewerkers van burgerzaken je PIN-code ontvangen, word je telefonisch of per mail verwittigd en kan je deze ophalen. Opgelet: de aanvraag duurt ongeveer 14 dagen. Vraag dus tijdig je nieuwe PIN-code aan.  

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van itsme of het aanvragen van je PIN-code? Dan staan de digihelpers voor je klaar. Bij de digihelpers kan je iedere donderdag terecht in de bib van Hamont. Opgelet: het digipunt is gesloten op donderdag 28 december. Heb je hulp nodig bij het registeren of het aanpassen van je dossier? Dan staan de medewerkers van het OCMW voor je klaar tijdens de openingsuren van het gemeenschapshuis (Michielsplein 1, Achel).