Vergulde regenboog CV de Roesdonkers

SOERENDONK – Allereerst een reminder: zorg dat je op vrijdag 5 januari (19.00 uur) en zaterdag 6 januari (20.00 uur) aanwezig bent in de feestzaal van Den Donck voor het Jeugdprinsenbal en het Prinsenbal. De nieuwe hoogheden zullen op deze avonden bekend gemaakt worden! We gaan starten met carnaval 2024! 

Ook dit jaar reiken we de Vergulde regenboog uit, een speciale onderscheiding die ieder jaar wordt toegekend aan één of meerdere personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Soerendonkse verenigingsleven en in het bijzonder voor het Roesdonkse Carnaval. De eer is aan: Greet, Marco en Bas ‘De Bout’.

‘De Bout’: een naam met een verhaal dat 100 jaar geleden begon. In 1924 kochten Harrie en Trui Rooymans een horecapand in het centrum van Soerendonk. Café Rooymans was geboren, maar maakte onder een andere naam furore. Harrie was namelijk ook actief als koperslager. Vanwege het hanteren van de soldeerbout werd hij al snel ‘De Bout’ genoemd. Die bijnaam is uitgegroeid tot een synoniem voor bourgondische gezelligheid. Naast café was De Bout ook lange tijd een hotel, een bezinepomp en een taxibedrijf. Anno 2023 is De Bout een café-restaurant met een multifunctionele zaal en een terras onder een sfeervolle stretchtent. In die 100 jaar waren vele verenigingen te gast bij de Bout. Denk aan onder andere de biljartclub, voetbalclub, het Gilde, jagersvereniging, Sinterklaas, buurtverenigingen, Hoal Lied, fietsclub en ook de Roesdonkers zijn graag geziene gasten. Het gastheerschap/horeca zit in hun dna want naast Trui, Greet, Marco en Bas is nu ook de 4e generatie ‘Bout’ betrokken bij de zaak. Kortom, een onderscheiding die ‘De Bout’ van harte is gegund. Proficiat!