Buulse Bok kan vaak weinig zien

BUDEL – Het is 1999 als de gemeenschap van Buul een blijvend aandenken krijgt aan 44 jaar carnaval in Buul met c.v. Buulder Buk. Het is een carnavaleske bok gemaakt door de Buulse kunstenares Netty Govers-Lammers. Het is een Bok met een heel verhaal erin verwerkt van 44 joar carnaval in Buul. De fraaie Bok krijgt aanvankelijk een plekje naast het gemeentehuis op het Capucijnerplein. Helemaal tot zijn recht kwam de bok er echter niet. Daarom kreeg hij later een plekje in het hartje van Buul aan de zijgevel van het Schepenhuis. Midden tussen de twee grote deuren staat hij daar te pronken. Hij kijkt uit op de ingang van het Gemeentehuis, zodat hij via het Capucijnerplein de zaak een beetje in de gaten kan houden. Met een schuin oog heeft hij ook gelijk in de smiezen als er op de markt wat te doen is. Alhoewel! Alles in de gaten houden is voor de Buulse Bok eigenlijk heel vaak in het geheel niet mogelijk. Het kan zelfs zomaar zo zijn dat trouwe bezoekers van de weekmarkt op de maandag die mooie bok zelfs nog nooit hebben zien staan. Want elke week opnieuw komt er een kraam met handelswaar precies voor zijn beeld te staan. De wekelijkse marktnieuwtjes ontgaan hem dus nogal eens. Maar niet enkel met de weekmarkt. Ook bij de Kermis en onlangs in de periode van kerst en Nieuwjaar heeft hij weinig plezier van zijn mooie uitzicht. Een situatie waarvan Junt zou zeggen: ’t is ongepermeteerd!

Maar hij is toch al enigszins gerustgesteld. Want er zijn inmiddels plannen in de maak om de Bok van Buul een mooie en nieuwe ereplek te geven. Een plek waarbij ook de inmiddels alweer meer dan 22 opvolgende jaren van carnaval in Buul een plekje mogen krijgen. Als c.v Buulder Buk kijken we natuurlijk ook uit naar deze ontwikkelingen en blijven deze nauwgezet volgen. En mocht je er eens langs lopen de komende tijd, kijk dan eens naar de mooie details van ozze Buulse Bok.