“Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille”

BUDEL-DORPLEIN – Op 13 januari wordt in het Cantinetheater Budel-Dorplein de documentaire ‘Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille (2022)’ vertoond. 

Deze bijzondere avond brengt het leven en de muzikale erfenis van de unieke artiest Willy DeVille onder de aandacht, die zowel bij leven als postuum te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn invloed binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren ’70, ’80 en ’90. De documentaire werpt een diepgaande blik op DeVille’s muzikale carrière, die begon in de CBGB-punkscene in het New York van de jaren ’70 met zijn band Mink DeVille. Geboren als Billy Borsey in Stamford, Connecticut, wist hij een unieke identiteit te smeden, geïnspireerd door zijn liefde voor muziek en films. Zijn krachtige zangstem en veelzijdige podiumpersonages brachten hem naar diverse muziekstijlen, waaronder rhythm-and-blues, cajun, salsa, mariachi, en tejano, en hij werd bekend om zijn “Spanish-Americana,” waarmee hij een van de meest originele en romantische figuren van het rocktijdperk werd.

De zaal is open om 20.00 uur en de voorstelling begint om 20.30 uur. Een ticket kost 10€. Het Cantinetheater ligt aan de Hoofdstraat 80 te Budel-Dorplein.