Nieuwe heemkamer ook in 2024 geopend

CRANENDONCK – Ook in het nieuwe jaar is de heemkamer van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ weer geopend voor het publiek. Bezoekers kunnen terecht op de nieuwe locatie aan de Nieuwstraat 71a in Budel. 

De nieuwe locatie is beter toegankelijk voor leden en bezoekers. Ook het binnenklimaat is er een stuk aangenamer. Verder biedt het tijdelijke onderkomen meer ruimte voor verschillende werkgroepen van de Cranendonckse heemkundekring.

In het voormalige kantoorpand is een kleine tentoonstellingsruimte ingericht. Verder is er een keuken en een grote vergaderzaal. Ook kunnen er door leden en bezoekers verschillende heemkundige bronnen worden geraadpleegd.

De heemkundekring is niet helemaal weg uit het monumentale Schepenhuis op de Markt in Budel, waar ze gebruik maakte van de zolder en een gedeelte van de eerste verdieping. Onder meer de bibliotheek en het archief zijn achtergebleven in het Schepenhuis.

De verhuizing is tijdelijk. De heemkundekring wil in de toekomst verhuizen naar het voormalig protestants kerkje in Budel. Maar dat gebouw moet hier eerst voor worden gerestaureerd en geschikt gemaakt.

De fotowerkgroep is iedere woensdag van 09.00 tot 12.00 uur aanwezig in het nieuwe onderkomen aan de Nieuwstraat in Budel. De heemkamer is in het nieuwe jaar ook iedere eerste en derde donderdag van de maand geopend. Dan geven de Werkgroepen Genealogie (14.00 tot 17.00 uur) en Kadaster (19.00 tot 22.00 uur) acte de présence. Meer informatie: heemkundekringcranendonck.nl.