Lezing door Alexander Timmers

WEERT – Op dinsdag 9 januari organiseert werkgroep lezingen IVN Weert e.o. een lezing door Alexander Timmers: Wie kijkt er met zijn oren en vliegt met zijn vingers? Aanvang van de lezing is om 19.30 uur en dit gaat door in Natuur en Milieu Centrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 Weert. De kosten bedragen € 2,- inclusief koffie of thee. Die avond maken we kennis met de vleermuis, de geheimzinnige fladderaar van de nacht.  

Geen enge verhalen maar een kijkje in het leven van de vleermuis door de seizoenen heen. Ter sprake komen: de soorten die in onze omgeving voorkomen, wat eet dit beestje, zijn voortplanting en de manier waarop hij het landschap gebruik en meer. Kunnen we, mensen, de vleermuis nog een handje helpen? Als je al angst voor de vleermuis had, heb je die na afloop niet meer en heb je bewondering van deze fladderaars van de nacht. 

Kom mee een duik nemen in het leven van de vleermuis.  Spreker is zich 15 jaar geleden extra gaan verdiepen in vleermuizen en omdat ze vaak dicht bij mensen leven, heeft hij ook interesse gekregen in de gehele stadnatuur. Op die manier is hij vrijwilliger geworden bij de Vogelbescherming als Stadsvogeladviseur. Zijn andere specialiteiten zijn de bever, de egel en het edelhert. Daarnaast is hij Natuurgids en verzorgt hij ook natuurwandelingen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA