Installatie hoogheden C.V. de Pintewippers 2024

GASTEL – Afgelopen zaterdag was het de beurt aan De Pintewippers om hun grote Prinsenpaar en vorsten te onthullen. In De Schaapskooi heeft de carnavalsvereniging met trots de 68e grote Prins gepresenteerd: Prins Leon d’n Twedde vergezeld door zijn partner Prinses Kim. Gezien de lengte van Prins Leon d’n Twedde mogen we terecht zeggen dat we dit jaar een echte ‘grote Prins’ hebben op Gastel.

Met de leus ‘effe ginne zink of schier, maar maak mej carnaval veul plezier’ zullen ze als prinsenpaar voorop gaan. Nadat rijdende rechter Pier enige voortslepende zaken in het dagelijkse Gastelse leven had opgelost, kon hij uiteindelijk ook uitspraak doen over wie dit jaar de scepter zou gaan dragen en de grote Prins van de Pintewippers zal zijn. 

Leon de Beer is in het dagelijkse leven druk doende bij de Nyrstar Budel, oftewel ‘de Zink’, als hoofdmonteur mechanische dienst.  

Prinses Kim is werkzaam bij kappersgroothandel Hair Mix in Weert. Daarnaast is ze druk doende met haar eigen zaak, Kim’s hairstyling, en komt ze graag bij de mensen aan huis knippen. Samen de kinderen, Noa en Kay,  zullen ze vanuit ’t Cornelisplein over ’t Pintewippersrijk regeren. 

Leon is carnavalist in hart en nieren. Op jonge leeftijd vormde hij samen met zijn broer C.V. De Beukers. Vervolgens heeft hij nog jarenlang meegedraaid bij diverse carnavalsverenigingen: de Colawippers, de Gelbuk, de Plekkers en nu weer enkele jaren lid van de Pintewippers.

Het carnavalsvirus heeft ook bij Kim ook al vroeg toegeslagen. Jarenlang is ze lid geweest van de Flausmause. Later heeft ze met enige vrienden de Geintappers weten op te richten en nu lid van de Pintewippers. Naast de gemeenschappelijke liefde voor carnaval trekken Loen & Kim er graag op uit met de caravan, lekker uitwaaien aan Zee in Nieuwvliet of een concertje met vrienden bezoeken. Leon en Kim worden dit seizoen bijgestaan in de uitvoering van hun taken door goede vrienden; Erik Bax en Nicole van Oers. Zij zullen alles in goede banen trachten te leiden. Daar beiden al menig functie hebben bekleed bij de Pintewippers weten ze exact wat er staat te gebeuren.  Tot slot nog een herinnering; de kaartverkoop voor de Bonte Avonden zal vrijdag 12 januari in de Schaapskooi vanaf 20.00 uur plaatsvinden. Kom op tijd want op=op!

Alaaf!
C.V. de Pintewippers