Maarheezenaar Frans Valkenburg vierde honderdste verjaardag

MAARHEEZE – Maarheezenaar Frans Valkenburg vierde op donderdag 4 januari zijn honderdste verjaardag. Het bereiken van deze bijzondere mijlpaal werd die dag feestelijk 

gevierd, met de felicitaties van onder anderen de Cranendonckse burgemeester Roland van Kessel én een speciaal verjaardagscadeau: een jubileumbankje.

Frans Valkenburg is geboren en getogen in Maarheeze. Hij groeide op in een gezin met in totaal tien kinderen. Later kreeg de Maarheezenaar een baan bij Philips, waar hij werkte als onderhoudsmonteur.

Frans en zijn echtgenote Mia (89) zijn al ruim 65 jaar getrouwd. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Mede dankzij de hulp van hun familie en Buurtzorg wonen ze nog altijd zelfstandig.

De eeuweling was jarenlang een fanatieke carnavalsvierder. Hij trad dan regelmatig op als zanger. Andere hobby’s waren fietsen en klussen. En ondanks zijn werk bij Philips, was en is hij een fervent Ajax-supporter. 

Ter ere van de honderdste verjaardag van Frans bood burgemeester Roland van Kessel hem namens het Cranendonckse gemeentebestuur een houten bankje aan. Het bankje is geplaatst aan de Anjerstraat in Maarheeze, een locatie waaraan de honderdjarige mooie herinneringen heeft. Vanuit zijn woonkamer kan Frans het bankje zien staan. Het is ook de plek waar hij met andere ouderen uit het dorp een buitenzitje creëerde.

Helaas viel de onthulling van het bankje letterlijk in het water. Wel bracht muziekvereniging De Poort van Brabant in de stromende regen een serenade aan haar oud-muzikant. Vanachter het raam van zijn woning genoot de honderdjarige van het muzikale eerbetoon.

Door Roy de Leijer