Crowdfunding: een handbike voor Ruud 

MAARHEEZE – De redactie van HAC Weekblad ontving volgend bericht van Merel van Brussel: “Mijn vader Ruud woont in Maarheeze en is bijna 2 jaar geleden met grote spoed opgenomen vanwege bacteriologische infectie aan zijn benen. Na 8 weken coma en vele operaties en slecht nieuws gesprekken is hij godzijdank wakker geworden, weliswaar met 1 been. Tijdens zijn revalidatie bleek ook zijn overgebleven been te zwaar aangetast waardoor hij nu beiden benen mist en rolstoelgebonden is.” 

Merel vervolgt: “Papa blijft echt optimistisch en werkt hard om fit te worden en te blijven. Een van de dingen die hij altijd graag gedaan heeft, naast koken, is fietsen. Omdat dit voor hem geen vanzelfsprekendheid meer is, hebben we alle mogelijkheden onderzocht. Een op maat gemaakte handbike blijkt de enige optie. En die zijn duur. Daarom hebben vrienden van mijn vader een crowdfundactie opgezet om zo het beoogde bedrag in te zamelen.” 

De crowdfundactie is te vinden via deze link: http://tinyurl.com/Crowdfundinghandbike of scan de QR code bij dit artikel. Behalve deze actie worden er nog andere initiatieven op poten gezet om geld in te zamelen. Zo organiseert de zoon van Ruud in samenwerking met Brasserie Latour-De Wielerbaan in Budel een inzamelactie. Tot en met 25 januari is er namelijk de mogelijkheid om een donatie te doen in de daarvoor beschikbare glazen cube die in de brasserie staat. De ingezamelde donaties zullen op donderdag 25 januari persoonlijk aangeboden worden aan Ruud van Brussel. Tijdens een gezellig samenzijn van 19.00 uur tot 21.00 uur komt Ruud langs. 

Dochter Merel zal op haar beurt op 21 januari Ouder-kind-yogalessen bij praktijk Inukshuk in Maarheeze geven. Op 20 januari worden er ook Ouder-kind-yogalessen georganiseerd voor kinderen met een beperking. Tijdens de les wordt er aandacht besteed aan yogahoudingen, ademhalingstechnieken, massage en spel. Yoga ervaring is niet vereist en de prijs bedraagt €22 per ouder-kind paar. De yogalessen op 20 januari, voor kinderen met een beperking, gaan door in kleine groepjes en bij aanmelding kan doorgegeven worden welke speciale noden uw kind heeft zodat hier rekening mee gehouden kan worden.  Meer informatie over deze Ouder-yogalessen is te vinden op de Facebookpagina van Inukshuk Yoga & Coaching Maarheeze. Aanmelden kan via info@inukshukyoga.nl of via merelvanbrussel89@gmail.com  De volledige opbrengst gaat integraal naar de crowdfundactie van Ruud.