Nieuwjaarsreceptie Pelt

PELT – Vorige zondag was iedereen uit Pelt uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie in de Sporthal van Dommelhof. Zo’n 1.300 inwoners hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt. Al van bij het aanschuiven om naar binnen te gaan werden door vriendelijke vrijwilligers pralines uitgedeeld en tijdens de receptie waren behalve de nodige drankjes, de gebruikelijke wafels (rondgebracht door burgemeester en schepenen) en warme worstenbroodjes voor velen een welkome versnapering. Het gemeentebestuur had netjes gezorgd dat men vanuit verschillende hoeken van de gemeente indien gewenst met een bus gebracht en gehaald kon worden. Het bijna voltallige schepencollege met de burgemeester voorop stond bij de ingang op een rijtje om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Een hele klus om al die 1.300 handjes te schudden. Het slagwerk van de drumband van de Koninklijke Schutterij Sint-Sebastiaan van Sint-Huibrechts-Lille opende ondertussen letterlijk denderend en indrukwekkend het feestje. Ook een 10-koppig dameskoor met pianist brachten op het podium een aantal mooi gezongen nummers naar voren. Alleen was er helaas iets met de geluidsinstallatie aan de hand waardoor een deel van hun zo goed gebrachte performance bijna niet de publieksoren bereikte.  Burgemeester Dennis Fransen gaf ook nog een nieuwjaarstoespraak en maakte daarna tevens de naam bekend van het komende moderne trefcentrum aan het Kerkplein. In ‘De Stroming’, zoals het complex genoemd gaat worden, zal onder meer de nieuwe Peltse bib, een raadzaal, een ceremoniezaal en een aantal diensten van het Huis van het Kind ondergebracht worden. Over enkele maanden zal dit centrum geopend worden. De naam van dit nieuwe gemeenschapshuis, voorheen het gemeentehuis van Neerpelt, werd gekozen aan de hand van een stemming. Elke inwoner kon een keuze maken uit vier mogelijkheden: Het Labyrint, Het Pelterhuis, De Kameleon of De Stroming. Die laatste is het dus geworden. De werkelijke stroming is dan ook vlakbij het gebouw aanwezig in de vorm van het water in de Dommel.