Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Budel

BUDEL – De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Van 24 januari t/m 3 februari staat de bibliotheek in het teken van voorlezen aan jonge kinderen. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Voorlezen is bovendien goed voor de ontwikkeling. Centraal staat de Prentenboek Top 10, de leukste voorleesboeken gekozen door een deskundig comité.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseren we leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders. Zo hebben we enkele leuke activiteiten voorzien tijdens de Nationale Voorleesdagen. Wil jij de Prentenboeken Top 10 graag ontdekken? Kom dan tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de Bibliotheek. Daar kunnen jullie samen deelnemen aan de quiz over de prentenboeken top 10 en wie weet win jij wel een leuke prijs! Je kunt de quiz doen op ieder moment dat de Bibliotheek open is tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari.

Op woensdag 31 januari van 15:00 tot 15:30 uur kan je komen luisteren naar deze interactieve voorleesvoorstelling. 

‘Het verlegen vogeltje’ is één van de prentenboeken uit de Top10 dit jaar. De kleine groenling wil met het kleine groenlingvrouwtje een nestje maken. Hij durft haar alleen niet te vragen. Gelukkig wil de merel hem helpen, maar zij verstaat de kleine groenling helemaal verkeerd. Door al het gefluit, getjilp, gekir, gekoer, gekwaak en gesnater in het bos hoort niemand elkaar nog goed. En zo wordt de boodschap van de groenling alsmaar gekker en gekker.

Op vrijdag 2 februari kan je van 10.00 tot 10.45 uur aansluiten bij deze leuke activiteit.
Suusje Eekhoorn heeft een verrassing voor August de Vos. Maar August houdt helemaal niet van verrassingen… Wat zou Suus van plan zijn? Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen kijken en luisteren hoe dit verrassende verhaal verder gaat. Deze interactieve voorleesvoorstelling is geschikt voor kinderen van ca. 3 tot 6 jaar. Jongere broertjes en zusjes zijn welkom onder begeleiding. Nadien zijn er ook nog bijpassende activiteiten rondom het verhaal.

Meld je gratis aan voor de activiteiten. Deelnemen is gratis. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl.

Mommy, mommy why the dragon want to eat a princess?