Samana Boseind viert het Driekoningenfeest in zaal De Kentings

PELT – Een tachtigtal mensen was opgekomen voor het jaarlijks Driekoningenfeest van Samana Boseind. De kernleden hadden weer flink hun best gedaan om er iets moois van te maken, met bijzondere dank aan Maike en Imelda voor de tafelversiering. Met hartelijke bewoordingen vanwege de voorzitster en met een bezinningstekst gelezen door Jan en Mia stak men van wal, waarna Ilse Lesaffer nuttige informatie gaf met betrekking tot de mobiele centrale.  Rondtrekkende Driekoningen, zangertjes van de piccolo’s, verrasten plots de aanwezigen met een mooi kerstlied, en na een bisnummer werden ze rijkelijk beloond door de aanwezigen. En dan was er tijd voor een geurige tas koffie of thee met een lekkere speculaas-koek, gebakken door Christiane. Vervolgens een foto-presentatie over “Toren, klokken, beiaard” samengesteld door Paul.  De eeuwenoude toren van de Sint-Niklaas-kerk herbergt namelijk een viertal historische klokken en sinds 2015 ook een beiaard met 46 nieuwe klokken.  En zo kreeg ieder een beeld van de geheimen in de toren zonder de klim tot bij de klokken te maken.  Er was verder uitgebreid gelegenheid om bij te praten.  En tot slot een heerlijke warme maaltijd gevolgd door een lekker gebakje met onze dank en waardering voor Philomène en Rudy.