Tentoonstelling Jacky Loenders in cc Palethe

PELT – Onder zeer ruime belangstelling opende Palethe deze week een nieuwe en zeer uitgebreide tentoonstelling van Peltenaar Jacky Loenders. Tijdens de opening bracht schepen van cultuur Niels Valkenborgh ode aan deze 80-jarige kunstenaar: “Wij geven de lokale Peltse talenten graag de mogelijkheid om te exposeren hier in Palethe. Het doet me dan ook deugd dat wij deze avond de tentoonstelling mogen bewonderen van kunstenaar Jacky Loenders. Hij is een van de vaste waarden binnen de kunstschilderswereld in Pelt en ver daarbuiten. Hij startte reeds in 1964 als freelancemedewerker bij de toenmalige BRT. Het ontwerpen van zwart-wit pancarten voor aankondigingen van TV- en radioprogramma’s behoorde tot zijn takenpakket. Hij was ook tekenaar voor het MILAC tijdschrift. Op Mater Dei maar ook binnen TIO Overpelt begon hij als leraar plastische opvoeding. Jacky zijn voorliefde ging vooral uit naar het werken met aquarel. In 2011 won hij de publieksprijs op het 33ste aquarelsalon AIB, met een aquarel van het station van Neerpelt. Maar ook het Hobos en het Ursulinenklooster zijn door zijn penseelstreken vastgelegd. Jacky levert al vele jaren een belangrijke bijdrage in verschillende artistieke projecten in onze gemeente.” De expo heeft als titel ‘Op de weg van waarnemen naar beleven kom ik ontdekken en bewonderen tegen’. Jacky Loenders: “De onuitputtelijke rijkdom, geworteld in de natuur, is meestal mijn inspiratiebron.” De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 25 januari 2024 tijdens de openingsuren van cc Palethe. Meer info is te vinden op www.palethe.be/jackyloenders

Door Ben Ieven