Bomencursus IVN “Van wortel tot tak”

HEEZE-LEENDE – In 2024 organiseert IVN Heeze-Leende een bomencursus in 4 seizoenen. In 4 lessen en 4 excursies volgen we de ontwikkeling van een boom door de jaargetijden heen. In de lesavonden leer je van alles over de groei van bomen en de samenhang met hun omgeving. Bij de excursies (kort na iedere lesavond) gaan we de natuur in om met alle zintuigen bomen te onderzoeken. De cursus duurt van 19 februari tot 3 november 2024. De lessen worden gegeven in het IVN-gebouw De Sleutelbloem, Strabrecht 14 in Heeze. De excursies zijn in de omgeving van de gemeente Heeze-Leende.

In de cursus besteden we o.a. aandacht aan de groeiwijze, de voortplanting en de rol/functie van een boom voor mens en natuur. Ook oefenen we met het herkennen van bomen aan de kenmerken van het seizoen.  

Tijdens de excursies en praktijkopdrachten binnen maak je kennis met diverse inheemse bomen in onze dorpen en de omgeving. We gaan drie keer wandelen en één keer een fietstocht maken, waarbij we bomen leren (her)kennen door te kijken, voelen, luisteren en misschien zelfs proeven van wat bomen ons voorschotelen!

Voor meer informatie over de inhoud van de cursus, de data/tijden en voor aanmelding: zie de website van IVN Heeze-Leende. Je hoeft voor deze cursus geen voorkennis te hebben, iedereen kan meedoen. Kosten 45 euro voor IVN-leden en 55 euro voor niet-leden. 

Heb je zin om mee te doen? Meld je dan vóór 1 februari 2024 aan via het formulier op de website van IVN Heeze-Leende. Meer informatie bij de coördinator van het cursusteam: Ine Troelstra, tel. 06-48260698, cursusteam@ivnheezeleende.nl