Vier De Nationale Voorleesdagen bij Bibliocenter

WEERT – Herinner jij je nog het boek waaruit je als kind werd voorgelezen? Natuurlijk! Want een voorleesmoment blijft je hele leven bij. Creëer daarom nu een voorleesmoment met je (klein)kind. Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 24 januari tot en met 3 februari 2024, staat Bibliocenter extra stil bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is. 

Prentenboek van het Jaar

Centraal staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat ‘Help! Een verrassing!’, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. 

Evenementen in de bibliotheek

Tijdens De Nationale Voorleesdagen organiseert Bibliocenter een aantal gezellige voorleesmomenten. Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Door voor te lezen leert een kind nieuwe woorden en ontdekt het nieuwe werelden en culturen. Voorlezen vergroot de wereld van een kind en zorgt voor herkenning in personages.

Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de Bibliotheek. Er is altijd een boek dat bij jou en je (klein)kind past. Vraag gerust een medewerker in onze bibliotheek om hulp.

Doe gezellig mee met de activiteit ‘Help! Een verrassing!’

‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen. Tijdens de activiteit blijft het programma natuurlijk een verrassing! De activiteit is voor kinderen van 3 tot 5 jaar en hun (groot)ouders. Meedoen kan op:

·   24 januari 2024 van 14:30 tot 15:30 bij Bibliocenter Weert

·   24 januari 2024 van 14.30 tot 15.30 bij Bibliocenter Nederweert

·   31 januari 2024 van 14.30 tot 15.30 uur bij Bibliocenter Heel

·   31 januari 2024 van 14.30 tot 15.30 uur bij Bibliocenter Heythuysen

·   Ook Voorleespret met Peuters op 31 januari 2024 van 9.15 tot 10.30 bij Bibliocenter Heythuysen staat in het teken van De Nationale Voorleesdagen. 
Meer weten en inschrijven? Ga naar www.bibliocenter.nl/voorleesdagen.

Gratis bibliotheekabonnement
Wist je dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom dus zeker tijdens De Nationale Voorleesdagen met naar de Bibliotheek en ontvang het gratis abonnement. En je kan meteen de leukste prentenboeken uitkiezen en meenemen naar huis!