Hema Volksloop, met een heel gelukkige overwinnaar!

WEERT – Zondag was de eerste Hema Volksloop van 2024 met veel winnaars. Al bij de jeugd ontving Jonas Peeters uit Maaseik (België) een beker van voor zijn eerste plaats in de jeugdcompetitie van 2023. Jonas was enkele keren verhinderd om deel te nemen. Daarom werd hij alsnog geëerd voor zijn prestatie. 

Tevens kon de organisatie bekend maken dat de jeugd tot en met 15 jaar, ook in 2024 gratis deel kunnen nemen aan de Volksloop. Dankzij, J&J schilder en afwerk en Activiteiten Stichting Gezondheid en Ontspanning.

Ook hadden diverse lopers tien keer deelgenomen. Waarvoor zij een medaille uitgereikt kregen. André Beerten nam een aandenken in ontvangst omdat hij vijftig keer van de partij was en Hans van Dooren presteerde het om in vierendertig jaar driehonderdvijftig keer aan de Volks mee te doen. Allemaal grandioze prestaties.

Dat veel lopers vaak meedoen blijkt wel uit het volgende. Want wie acht keer of meer in 2023 heeft meegedaan maakt kans op een E-Bike. Dat zijn een kleine honderd deelnemers. Voor hun was het dan ook spannend wie de E-Bike van Bikkel/ Fietsservice Weert zou gaan winnen. 

Bij de prijsuitreiking werd Wim Janssen geassisteerd door de jeugdige Roos Sentjens, die de drie lootjes uit de doos waar de kanshebbers in zaten, mocht halen. Er waren drie prijzen: een Hema en Posno waardebon en het derde lootje was de winnaar van de fiets. Jacques Hendrix nam de Hema bon mee en Esther Beesems-Tindemans won de Posno bon. Koen Fusers werd eigenaar van de prachtige Bikkel E-bike.  Henk Ruyten, directeur van Bikkel Nederland en John en Erna Koolen van Fietsservice Weert overhandigden de fiets. Tevens werd bekendgemaakt dat ook een 2024 een Bikkel-Centro E-Bike te winnen is voor de deelnemers die acht keer of meer deelnemen. Een kleine tweehonderd lopers hebben al één streepje achter hun naam staan. Daarna gingen de lopers op diverse afstanden van start. Op een niet al te nat parcours was het weer fijn om te lopen deze morgen. Een mooie sportmorgen bij de IJzeren Man! De volgende loop is op 4 februari. Inschrijven kan binnenkort via www.inschrijven.nl.