Meltheads onder stoom op Pelter Skelter

PELT – Legendarisch! Episch! Waanzinnig goed! Het is slechts een greep uit de vele superlatieven vanuit het aanwezige publiek. Als voorbereiding op hun belangrijke passage op het Eurosonic Festival volgende week in Groningen kwam het beloftevolle Meltheads hun nieuwe setlist ’try-outen’ bij Pelter Skelter. 300 muziekliefhebbers waren getuige van een band die er meer dan klaar voor is.

De spits werd afgebeten door support RANT, wederom een jonge band afgeleverd door de PXL Music Academy. Met verve warmden ze het publiek op voor de set van Meltheads. Snedige, vinnige stoner- en garagerock. Het publiek smaakte het werk van deze jonge honden in ieder geval!En dan was het tijd voor Meltheads. Van een try-out leek weinig sprake want de band leek vanaf het begin één geoliede machine. Recente singles ‘Theodore’, ‘Nightgym’ en ‘White Lies’ voerden het publiek, onder leiding van zanger Sietse van het ene hoogtepunt naar het andere. De energie spatte van het podium en je werd bijna letterlijk het podium opgezogen. Wat een band. Wat een présence.  Meltheads nam heel even de voet van het gaspedaal met – overigens misschien wel het beste Nederlandstalige nummer van de laatste 10 jaar- het inzetten van culthit ‘Naïef” om na een intro van 30 seconden gewoon de pedaal weer helemaal in te trappen. Kersverse single ‘No one is innocent’, gevolgd door een verbluffende drumsolo kondigden langzaam het einde van deze monsterlijke gig aan. Natuurlijk mocht de band bissen. En toen werd het legendarisch! Niemand minder dan Marc Poukens (zanger De Brassers) kroop de bühne op en bracht samen met Meltheads nog eens culthit ‘Naïef’. Of de heren klaar zijn voor Eurosonic volgende week? Daar waar alle bookers van Europa bands komen spotten voor 2024? Wel, als ze er spelen zoals zondag, is the sky the limit! 

foto: Brassers en Meltheads: Bér Hendrix

foto Meltheads: Senne Houben