“The Farewell Party”  in Filmhuis Maarheeze 

MAARHEEZE –  ​​”The Farewell Party” is een Israëlische zwarte komedie-dramafilm uit 2014, geregisseerd door Sharon Maymon en Tal Granit. De film vertelt het verhaal van een groep vrienden die in een verzorgingstehuis in Jeruzalem wonen en besluiten hun terminaal zieke vriend te helpen op een waardige manier te sterven, wat leidt tot een reeks gebeurtenissen met zowel komische als dramatische elementen.

De film verkent thema’s als vriendschap, ouder worden en het recht om met waardigheid te sterven. Het manoeuvreert bekwaam tussen humor en meer serieuze reflecties over het leven en de sterfelijkheid. De ensemblecast levert overtuigende prestaties en geeft diepgang aan de personages en hun relaties.

“The Farewell Party” kreeg positieve recensies vanwege zijn unieke benadering van een gevoelig onderwerp. Critici prezen de mix van humor en emotie, evenals de eerlijke en meelevende weergave van beslissingen aan het einde van het leven. De film werd geselecteerd als de Israëlische inzending voor de Beste Buitenlandse Film op de 88e Academy Awards.

Al met al is “The Farewell Party” een doordenkende en emotioneel resonerende film die diepgaande en universele thema’s aansnijdt met een vleugje humor. De film is te zien op 19 januari om 20.00 uur in Filmhuis Maarheeze aan de Hoge Weg 10 te Maarheeze.