Trixie Whitley in Cinema Walburg 

HAMONT-ACHEL – De multigetalenteerde Trixie Whitley is live beklijvend, rauw en intens. Afgelopen vrijdag 12 januari stond ze op het podium van Cinema Walburg in Hamont. Trixie Whitley is geboren in Gent, maar opgegroeid in de New Yorkse muziekstudio’s. Dat kunst en muziek haar met de paplepel werd ingegeven is een gigantisch understatement. Sinds haar derde staat Trixie al op een podium, als muzikante, zangeres, danseres en DJ. Ze werkte samen met grote namen zoals Daniel Lanois (waarmee ze ook in de band Black Dub speelde), Robert Plant, Marianne Faithfull en Wim Vandekeybus. Voor de plaat ‘Lacuna’ (2019) werd alle ballast overboord gegooid en gaat de muzikante voor de naakte waarheid. De gitaar en de piano staan nog altijd centraal, maar laveren tussen drumloops, synthbeats en experimentele grooves. Met ‘Lacuna ‘Re-Imagined’ uit 2020 herinterpreteerde ze enkel songs van dat album. Trixie Whitley daagt zichzelf constant uit, maar verliest haar puurheid als artieste nooit uit het oog. Ze komt binnenkort met nieuw materiaal naar buiten, en dat heeft ze in primeur voorgesteld tijdens haar voorjaarstournee. 

Foto Frank Emmers