Ledûb heren1 wint met 3-2 van koploper Civitas heren 1

BUDEL – Zaterdag 13 januari 2024, Civitas heren 1 tegen Ledûb heren 1. Na een sterke start van Ledûb tegen de koploper (4-7) kwam Civitas beter in hun spel, wat resulteerde in een achterstand van 15-10. Deze werd helaas niet meer dicht gelopen door Ledûb, waarmee de eerste set verloren ging met 25-18. 

De tweede set liet Ledûb zich van zijn betere kant zien, waar met goed spel een voorsprong werd behaald van 7-12. Helaas lieten de kwaliteiten van de arbitrage het soms afweten, wat vooral frustratie aan de kant van Civitas tot gevolg had. Ledûb liet het sterke spel niet meer los en won de set met 20-25. 

In de derde set lieten beide teams goed spel zien waardoor het tot aan het einde van de set spannend bleef. Door het sterke blok en een paar rake aanvallen sleepte Ledûb de set binnen met 24-26. 

In de vierde set zakte het spel van Ledûb weg; te veel eigen fouten en te veel onrust in het spel zorgde ervoor dat Ledûb al snel achter de feiten aanliep (10-7), helaas ging deze set verloren met 25-18.

De vijfde set beloofde er een voor in de boeken te worden. Ledûb begon meteen sterk en scoorde een aantal ballen direct vanuit de serve, wat resulteerde in een stand van 4-8 toen van kant gewisseld mocht worden. Met een sterke pass, goed blok en sterke aanval werd de set overtuigend binnengesleept met 12-15, waarmee Ledûb de wedstrijd won met 2-3! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de poule op het programma, dus komt dat zien: Weer een topper in De Zuiderpoort om 16.00 uur.

Door Marcel van Oosterhout 

Foto Jos Meusen