Ledûb Volleybal Ds 1 tegen Keistad

UDEL – Afgelopen zaterdag namen de dames van Ledûb Volleybal het op tegen AVV Keistad Dames 1.  Nikki Wouters zorgde voor het verslag van de wedstrijd. 

“Dan is het ineens alweer 2024 en is het tijd voor de tweede helft van het seizoen. 

Voordat deze zou starten hebben we nog even bij elkaar gezeten met een teambespreking, daar werden weer even de koppen bij elkaar gestoken om een zo mooi mogelijke tweede helft neer te zetten. Met deze positieve mindset startten we de eerste trainingsweek in januari.

We wisten dat we gelijk aan de bak zouden moeten want de eerste tegenstander van de tweede helft was dan ook meteen de koploper AVV Keistad dames 1. Een leuke uitdaging waarin we vooral lekker onbevangen er tegenaan wilden gaan. Daar gingen we dan op zaterdag 13 januari op naar Amersfoort. Helaas zonder onze vertrouwde Julia die een flinke griep te pakken had en Nikki niet in haar tenue maar in een assistent rol op de bank door haar blessure. Gelukkig heeft Maren zich na haar avontuur in Amerika weer bij ons aangesloten. 

Onze Ellis mocht als aanvoerder verschijnen bij de scheidsrechters en won gelukkig de tos waardoor wij mochten serveren. In set 1 startten we met Amy, Pien, Laura, Ellis, Simone, Lynn en Daielle. Er werd meteen fel gestart in deze set. Onze passer-lopers Simone en Pien stonden te knallen aan de buitenkant en op de pipe.  Door een ace van Amy stonden we 6-10 voor in set 1, dat zag er goed uit.  Langs de kant werd volop genoten van het spelletje en met overtuiging meegeleefd bij ieder punt. Op het laatst van deze set kwam Keistad nog een beetje terug maar gelukkig trokken wij met 23-25 aan het langste eind. Met 0-1 voor in sets voelt het wisselen van kant al goed maar ook op naar meer. 

De tweede set werd gestart met dezelfde basis. De felheid en overtuiging zat er meteen weer in. Ook werd er goed verdeeld aan het net door onze spelverdeler Amy waardoor we de rally’s naar ons toe trokken. Met een stand van 5-12 was Ledûb duidelijk overtuigender in de lange rally’s.  Deze set werd dan ook met volle overtuiging gewonnen na een flinke verdedigingsactie van Ellis en Daielle en een mooie aanval van Simone. 16-25, 0-2 voor in sets.  Zo en toen stonden we ineens 0-2 voor tegen de koploper van de competitie. 

Die overwinning was wel heel dichtbij nu. En daar kwamen we natuurlijk voor. In set 3 startten we weer met de opstelling zoals in de eerdere sets.  In de derde set kreeg Keistad iets meer ruimte om in hun eigen spel te komen. Bij ons liep de overtuiging iets terug maar er werden nog steeds flinke ballen verdedigd onder leiding van Daielle en onze Lynn stond met haar omloopjes ook flink te shinen. Op een stand van 18-16 werd het spannend. Gelukkig was daar Pien die ons weer gelijk bracht met een mooie aanval op een stand van 21-21. Linnis werd in het veld gebracht voor Laura en pakte gelijk een mooi blok mee. Maar helaas was dit niet genoeg en verloren we deze set met 25-23. Maar kop op want we staan nog steeds 1-2 voor in sets.

In set 4 mocht Linnis blijven staan in de plaats van Laura. Deze set begonnen we weer heel sterk met onder andere een sterke service serie van Simone en kwamen we op een stand van 5-12 voor. De overtuiging was weer helemaal terug. Toch zat Keistad steeds iets meer in de wedstrijd en vochten ze zich terug tot 14-17. Met een voorsprong van 17-21 lukte het ons niet om deze set binnen te halen. Keistad maakte overtuigend  punten en de heren van Keistad maakte het ons niet makkelijk. 2-2 in sets. Dan gaan we maar voor die 5de set; want een ding was zeker wij verdienden het om deze wedstrijd te winnen. 

Deze set startten we weer erg goed en door een mooi blok van Pien stonden we met 4-7 voor. Op een stand van 11-12 werd het toch weer even spannend, maar omdat Lynn even vergat te blokken sloeg de midden van Keistad de bal uit verbazing buiten de lijnen en werd het toch 11-13.  We bleven in deze slotfase koeltjes en trokken het door naar 13-15. 

Met 2-3 winnen we deze wedstrijd. Wat een mooi begin van de tweede seizoenshelft! Een wedstrijd met overtuiging, teamplay, spanning en hele lange rally’s is het altijd mooi om te winnen; wat voelt dit goed. Ondanks de goede voornemens blijft de McDonalds altijd onze vaste prik na uitwedstrijden en dat smaakt altijd beter als je hebt gewonnen. Hier gaan we nog even van genieten maar vooral de overtuiging meenemen naar komende zaterdag. Dan staat er namelijk weer een thuiswedstrijd op de planning. En niet zomaar eentje want al onze sponsoren zijn uitgenodigd en daarna is er een gezellig feestje in De Zuiderpoort. 

Kortom; zorg dat je zaterdag 20 januari om 19.00 uur aanwezig bent voor de wedstrijd Ledûb volleybal dames 1 tegen Volley Tilburg Dames 1. Tot dan!