OLAT wandeltocht vanuit Liempde

LIEMPDE – Op zondag 21 januari organiseert Wandelsportvereniging OLAT een wandeltocht vanuit Manage De Rekkendonken in Liempde.  Er kan gestart worden vanaf 08:00 uur. Je kunt kiezen uit 10-15-20-30 of 40 km wandelplezier. De route wordt uitgepijld en je krijgt een uitgebreide routebeschrijving mee. Meer info op https://www.olat.nl/nieuws/vooruitblik-57e-winterserie-liempde .

Vanuit de start belanden meteen in het eeuwenoude populierenlandschap van De Scheeken. Deze populieren waren uitermate geschikt voor de hier bloeiende klompenindustrie. We doen de Berkenloop en Buurtschap De Vleut aan. Hier staan de OLAT vrijwilligers klaar met een gratis lekker bekertje dampende koffie. Het is winter dus dat gaat er wel in. We vervolgen de wandeling door het waterwingebied van Brabant Water. De langere afstanden hebben een caférust bij Manege Sonniushof. Hierna volgende de Sonse bossen. Door klaphekjes en over zandwegen naar het Oud Meer. De langste afstand gaat naar Son en verder over een mooi pad langs de Dommel. Het overtollige regenwater is gelukkig inmiddels gezakt. Een volgende caférust is bij het Dommelhuis in Son.  We vervolgen langs de Groote Beek, wandelen over het Zonhovepad en we komen weer terug in de Sonse bossen. We passeren daarbij het Joe Mann monument. Na enige tijd verwissel we de bossen met open boerenlandschap. Daar wacht ons de volgende OLAT rustpost waar de vrijwilligers van OLAT ons trakteren op een gratis bakje soep. We zijn weer in De Vleut. Daarna volgt de kers op de taart, de Broekwandeling door het Achterste Broek over vlonderpaden, bruggetjes en door klappoortjes. Het laatste stuk van de wandeling gaat over een nieuw pad, de “Rouwbommel” door een cultuurhistorisch hooilandenlandschap. Terug in De Rekkendonken kunnen we terug zien op een mooie  wandeldag.