Thuis in gedichten tijdens de poëzieweek

HAMONT-ACHEL – Poëzie: voor sommigen misschien onbekend of onbemind, maar dankzij het thema ‘Thuis’ toch ook een beetje dichterbij: van 25 tot 31 januari – tijdens de Poëzieweek – komen gedichten in geuren en kleuren naar je toe. Op het station, in het park, de winkelstraat of de bibliotheek… Laat je verrassen door een mooie zin, een vrolijk vers of heimwee-gedicht.

Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid en verdriet. In ieder geval verbindt poëzie jong en oud en speelt het met thema’s die voor iedereen herkenbaar zijn. Benieuwd naar de collectie poëzie van de bibliotheek? Op zoek naar inspiratie? In de bib van Hamont en Achel vind je de hele maand januari een thematafel gevuld met gedichten.

Gedichten doen je reizen, of stilstaan in de natuur. 

Ze zetten je aan het denken, of maken je hoofd leeg.

Ze geven je een venster…of net een spiegel.