Nieuwjaarsreceptie Gilde St. Joris-St. Barbara 

MAARHEEZE – Op een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van het Gilde St. Joris-St. Barbara, op dinsdag 9 januari waren er een aantal belangrijke mededelingen.

Allereerst gaf Hoofdman Jac Beerten een terugblik op vrijdag 5 januari, toen het Gilde op een waardige manier afscheid nam van de zeer gewaardeerde Gildebroeder Henk van der Putten. Henk is ruim 35 jaar een zeer actief lid van ons Gilde geweest en heeft zich in diverse disciplines verdienstelijk gemaakt. Het Gilde betreurt dat hij niet meer in ons midden is en wensen Nellie, Tom en Inge heel veel sterkte met dit grote verlies. Daarna volgde het jaaroverzicht. Van de 15 nieuwe leden zijn er al veel actief binnen het Gilde: als tamboer, bazuinblazer, vendelier,…. Ze oefenen iedere dinsdagavond, onder de bezielende leiding van goed gekwalificeerde instructeurs.  Toen kwamen Prins Dave en Prinses Jolanda van de Muuzevangers en hun gevolg binnen met veel ambiance. Prins Dave, Prinses Jolanda zijn net als hun kinderen en opa, allemaal zeer actieve leden van het Gilde. Ook Twan Meulendijk, die net als zijn moeder, vader en broer, lid is van het Gilde, was afgelopen zaterdag de Boerenbruidegom met Yvonne Reiling Boerenbruid bij de Boerenbruiloft in de Smeltkroes. Ook dit jaar wordt er weer een Gildefeest gepland, met op de eerste dag accent op feesten, toneel en vermaak tijdens het eten en alles terug in de tijd van de late Middeleeuwen. En ’s zondags willen we weer de jeugd van Maarheeze en verre omstreken kennis laten maken met de Middeleeuwen, o.a. middels spelen etc. en vooral zelf actief laten deelnemen aan al deze attracties.

Ook werd de naam van de nieuwe beschermheer bekendgemaakt. Dhr. Wil van Beek zal het Gilde met zijn competenties ondersteunen op diverse terreinen. En als laatste presenteerden de dames hun nieuwe schitterend mooie outfit, een geweldig mooi geheel en een eyecatcher tijdens de optochten en bij optredens. Met alle aanwezigen werd het glas geheven en iedereen ontving de beste wensen voor 2024.

Op de foto:. Anja Kilian, Trudy Scheepers, Jeanne de Regter, Manuela Kiggen, Jolanda Tiemessen en Mien Meulendijk