Jazz Café Maarheeze

MAARHEEZE – Op zondagmiddag 28 januari 2024 is de vijfde editie van Jazz Café Maarheeze. Na een succesvol eerder optreden ruim een jaar geleden komt Peter Willems weer optreden. Deze keer met Johan de Haan. 

Peter Willems (1999) is in 2022 cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht met een gedeelde Bachelor Voice en Contrabas. In 2019 won hij de 2e prijs van het prestigieuze ‘Prinses Christina Jazz Concours’ en in 2022 en 2023 won hij de 1e prijs van de ‘Conservatory Talent Award’ en de ‘Maastricht Jazz Awards’. Sindsdien heeft Peter samengewerkt met grote muzikale persoonlijkheden, zoals met de Grammy-genomineerde gitarist Gary Lucas en Sabine Kühlich, ‘Europe’s most talented jazz singer’ volgens de Montreux Jazz Voice Competition, en nu staat hij op ons podium met Johan de Haan.

Johan is al jaren actief in de Euregionale jazzscene met zijn band BB Three, waarmee hij diverse albums heeft uitgebracht en vele podia heeft voorzien van zowel dampende grooves als intiem luistergenot. De muzikale klik tussen Peter en Johan ontstond tijdens de lessen die Peter volgde bij Johan, waarna er na de les vaak werd doorgespeeld vanwege de uitstekende harmonie.

Iedereen is van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Het Jazz Café is in het Muziekhuis aan de Hoge Weg 10 te Maarheeze. De deuren zijn om 14 uur open. De aanvang is 15.00 uur (tot ±17.30 uur).