Samen even uit de zorg

VALKENSWAARD – Valkenswaard telt ruim 1.100 mantelzorgers. Zij zijn onmisbaar in Valkenswaard en verdienen onze waardering en ondersteuning. Daarom organiseren Steunpunt Mantelzorg Verlicht, Cordaad en gemeente Valkenswaard in 2024 maandelijks drie activiteiten voor mantelzorgers en zorgbehoevenden. Hier kunnen mantelzorgers, samen met hun zorgvragers, genieten van een ontspannende ochtend of middag. Aangezien er voldoende begeleiding is, kunnen mantelzorgers ook een eigen invulling geven aan de ochtend of middag. 

  1. 25 januari: natuurliefhebbers en dierenvrienden 

Ontmoet elkaar voor een kop koffie op de kinderboerderij, kijk naar de dieren of maak een wandeling bij het natuurgebied De Kleine Meer. Ook zullen in samenwerking met de kinderboerderij activiteiten of presentaties plaatsvinden waarbij de natuur centraal staat.
Wanneer: iedere 4de donderdag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur
Waar: Kinderboerderij De Kleine Meer | Bosstraat 45 | Valkenswaard

  1. 5 februari: creatief actief  

Bij de bijeenkomsten in De Zoete Inval staat creativiteit centraal. Terwijl we gezellig praten onder het genot van een kopje koffie, word je uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan. Een activiteitenbegeleidster van Valkenhof zorgt voor de ideeën en de ondersteuning hierbij. 
Wanneer: iedere 1ste maandag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur
Waar: de Zoete Inval | Nieuwe Waalreseweg 38 | Valkenswaard

  1. 21 februari: het spel der ontmoeting 

Samen met theatermaakster Mieke Toussaint gaan deelnemers samen spelen, muziek ervaren, kijken en luisteren. Samen er even tussenuit om een andere wereld te creëren. 
Wanneer: iedere 3de woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur
Waar: De Belleman (theaterzaal) | Bruninckxdal 2 | Valkenswaard

Aanmelden wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht. U kunt zich aanmelden door te bellen naar Steunpunt Mantelzorg Verlicht via 088 – 0031168 of te mailen naar info@mantelzorgverlicht.nl. Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht is er ter ondersteuning van mantelzorgers in Valkenswaard. Kijk voor meer informatie op de www.mantelzorg-valkenswaard.nl