Vernieuwing BibberBlues 

EERSEL – Maar liefst 37 jaar programmeert BibberBlues live concerten in Eersel. In de eerste jaren was het een echt kroegenfestival, onder andere in de kroegen van weleer: De Lierhof, ‘t Vierspan, ’t Pumpke, de Change, de Pijp, d’n Snoek, ’t Mastebölleke, Down Town Kaffee, den Engel, de Strip en de Honingraad. Het verdwijnen van de vele horecagelegenheden in Eersel maakte het in de loop der jaren noodzakelijk ook andere locaties te zoeken hetgeen bijvoorbeeld resulteerde in de Bibberblues Backyard Classics in de museumtuin van het Kempenmuseum. 

Stuk voor stuk mooie herinneringen aan memorabele concerten! Want iedere Eerselnaar herinnert zich zeker nog wel die fantastische avonden met Julian Sas, JA Plug, Missippi Delta Brothers, Ruben Hoeke, Def Americans, Kaz Lux, Barrel House, Tin Pan Alley, en nog vele, vele, anderen. Het waren concerten om van te smullen. 

Ook bij ons bij Bibberblues in Eersel. De doelstelling is niet veranderd, de toekomstige locatie en opzet echter wel. De eerdere karakteristieke en sfeervolle kroegen maken plaats voor een wat grotere performance in een toffe muziekzaal. De optredens vinden in de toekomst nu jaarlijks geconcentreerd plaats in De Muzenval in Eersel.

We denken met deze aanpassing voldoende onderscheidend te kunnen zijn om de regionale positie van BibberBlues zeker te stellen. En we zijn ervan overtuigd dat vrijwillige bijdragen van lokale ondernemers, liefhebbers van blues en donateurs ons zullen blijven ondersteunen om de BibberBlues Concertreeks op eenzelfde voet te kunnen blijven voortzetten.

En dat blijkt wel ui te line-up. Met de energieke en aanstekelijke muziek van ‘Mojo Hand’, ‘The Liberators’ en ‘Talkin’Blues ft. the Delta Ladies’ beloofd het op 27 januari een feestje te worden dat je niet mag missen! En de toegang is, dankzij de financiële ondersteuning van onze sponsoren en donateurs, helemaal gratis! Kijk voor meer info op onze website www.bibberblues.nl