Dubbelconcert in de Zwartedoos

PELT – Op zaterdag 27 januari om 20.30u komt gitarist Vitja Pauwels (foto) en het Belgisch-Nederlands bluescombo Double Brown naar Dommelhof. Brusselaar Vitja Pauwels begon op zesjarige leeftijd gitaar te spelen. Eerst was dat klassieke muziek, later kreeg hij meer interesse in jazz, pop, rock, folk, noise en electronisch. Hij speelt in verschillende groepen maar is vooral bekend als vaste gitarist van Naima Joris. Hij brengt eigenzinnige elektronische muziek zeer vernieuwend en experimenteel. De band Double Brown stelt hun nieuwe album ‘Bars & More’ voor. Het album laat zien dat blues zich goed leent voor uitstapjes naar andere stijlen. Hun bandnaam komt voort uit het feit dat zangeres An de Bruyn met haar partner Pieter van Bogaert en haar broer Jan de Bruyn samen in de band spelen. De zangeres brengt onder meer emotioneel geladen interpretaties van bluesladies als Big Mama Thornton en soulwerk van Ann Peebles. De organisatie is een samenwerking van Palethe en Dommelhof. Ticket zijn te koop bij cc Palethe, Jeugdlaan 2 te Pelt. Reserveren kan telefonisch via 0032 11 949495 of via www.palethe.be

Door Ben Ieven