Internationaal toneelproject Aischylos

WEERT – Zondag 28 januari a.s. staan de gymnasiumleerlingen van Het College voor het Aischylosproject op het podium in de grote centrale hal van Het College in Weert. Zij voeren de Griekse tragedie ‘Antigone’ op van de Griekse dichter Sophokles. Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten van zeven scholen uit de Euregio, onder leiding van regisseur Sjeng Verheijden, geoefend voor dit internationale toneelproject. Het optreden vormt de eerste in een reeks van zeven optredens op de deelnemende scholen aan het project. Benieuwd naar de première? Kaarten zijn vanaf nu te bestellen.

Het optreden op Het College vormt de eerste in een reeks van zeven optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Europaschule (Langerwehe), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Het College (Weert), Sint-Maartenscollege (Maastricht), Bisschoppelijk College Broekhin (Roermond) en Trevianum scholengroep (Sittard). Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden, te meer omdat de tragedie in de moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd; het geheel wordt voorzien van een vertaling op een scherm naast het toneel. 

Van de leerlingen van Het College spelen Paris Kluwen, Lisanne Rijntjes, Abby Tullemans, Aïcha Izly (gym 4), Pieter Tullemans en Rania Afri (gym5) mee. Merith van Eijden (gym 6, contrabas) en Sterre van den Donker (gym 6, dwarsfluit) versterken het orkest dat onder leiding staat van Dave Balkestein.

Benieuwd naar het optreden? Kaarten kosten 5 euro en zijn aan de deur verkrijgbaar of te reserveren via y.kuik@stichtinglvo.nl. Voorstelling: ‘Antigone’, zondag 28 januari, aula Het College Weert, aanvang 19:30 uur. Meer info via www.aischylos.com.