Karibu Karamu (“Welkom op ons feest”) 

PELT – Karibu Karamu (“Welkom op ons feest”) is de wintereditie van Wereldfeest Ondersteboven. Sinds de fusie van Neerpelt en Overpelt gaat dit door in CC Palethe. Tijdstip is zondag 28 januari vanaf 13 uur. De entree is zoals altijd gratis dus dat is alvast geen excuus om niet te komen. Ook hier bestaat het programma uit optredens en workshops. Deze editie ligt de nadruk vooral op Azië met op het podium traditionele Indische dansen, soefi dans uit Afghanistan en een Koerdische band die feestmuziek brengt uit Mesopotamië.

Uit Afrika komt de immer populaire djembé workshop, die altijd op veel belangstelling kan rekenen. En voor de durvers is er ook nog tweemaal de gelegenheid om te proberen de technieken van Afrikaanse dans onder de knie te krijgen.

Verder kan doorlopend geknutseld worden en is er de mogelijkheid om de basis van het kantklossen eigen te maken of een creatief schilderij te maken. Indien de kinderen niet echt in een actieve bui zijn kunnen ze altijd nog gaan genieten van de vertellingen door tante Claus of zich laten grimeren. Henna tattoos zijn ook altijd behoorlijk populair en sinds

we een stand hebben waar kraaltjes in de haren gevlochten worden staan daar ook steeds lange rijen met enthousiaste deelnemers.

De innerlijke mens wordt natuurlijk niet vergeten: er zijn weer meerdere eetstandjes met gerechten uit verschillende delen van de wereld. Yummie! En drankjes zijn te verkrijgen aan democratische prijzen. Kortom, een leuke uitstap naar verre oorden maar je kan gewoon in Pelt blijven! We verheugen ons al erop om jullie te verwelkomen! Tot dan? De affiche met het volledige programma is te zien op onze website: www.ondersteboven.net

Foto 2019