Burgemeester Roland van Kessel gaat voor tweede ambtstermijn

CRANENDONCK – Roland van Kessel wil graag nog zes jaar verder als burgemeester van de gemeente Cranendonck. Dat heeft hij commissaris van de Koning Ina Adema en de Cranendonckse gemeenteraad laten weten. 

Op 20 november 2024 verstrijkt de eerste ambtstermijn van Van Kessel (53). Onlangs heeft Van Kessel bij de commissaris van de Koning aangegeven dat hij graag in aanmerking wil komen voor een herbenoeming als burgemeester van de gemeente Cranendonck.

“Afgelopen jaren is de verbondenheid met de gemeenschap van Cranendonck sterk gegroeid waardoor ik en mijn gezin ons thuis voelen in deze mooie gemeente. Ik wil me dan ook graag als burgemeester blijven inzetten voor Cranendonck”, schrijft Van Kessel in een bericht aan de gemeenteraad.

Van Kessel werd in 2018 geïnstalleerd als burgemeester van Cranendonck. Hij volgde toen waarnemend burgemeester Henri de Wijkerslooth de Weerdesteijn op. Voor zijn komst naar Cranendonck was Van Kessel wethouder in de Limburgse gemeente Peel en Maas.

Het besluit over de herbenoeming wordt uiteindelijk genomen door de Cranendonckse gemeenteraad. Zij bepaalt of Van Kessel nog zes jaar door mag als burgemeester van de gemeente Cranendonck.