Expert-meeting in Steendrukmuseum

VALKENSWAARD – Op zondagmiddag 28 januari organiseert het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard een expertmeeting met meesterdrukker Gertjan Forrer en kunstenaar Marcel Straver over het maakproces van de in opdracht van het museum gemaakte litho ‘Glorious Godwit’. Voor deze litho – gemaakt ter gelegenheid van de expositie ‘PUNT. Pointillisme. Pop-art. Pixel.’ – mocht Straver enkel gebruik maken van de vier drukkleuren magenta, cyaan, geel en zwart (CMYK). Hoe hebben ze dit aangepakt? Waar zijn ze tegenaan gelopen? Wat hebben ze geleerd? Antwoorden op deze vragen en meer geven zij graag tijdens de expertmeeting. Het  Nederlands Steendrukmuseum ligt aan de Oranje Nassaustraat 8c te Valkenswaard. De start van de meeting is om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur. Meld je nu aan via info@steendrukmuseum.nl o.v.v. expertmeeting 28 januari 2024.

Over het Nederlands Steendrukmuseum
Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard is wereldwijd het enige museum over de steendruk en lithografie. Sinds 2001 draagt het museum zorg voor het behoud van dit bijzondere erfgoed. De indrukwekkende museumcollectie omvat werk van internationale kunstenaars als Alphonse Mucha, Pablo Picasso, Francis Bacon en Jan Sluyters.

Nederlands Steendrukmuseum: Oranje Nassaustraat 8c 5554 AG, Valkenswaard. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.  Entree: t/m 12 jaar en Museumkaart: gratis; 13 t/m 17 jaar en CJP: € 6 euro; vanaf 18 jaar: € 8 euro. 

Tickets en meer informatie: www.steendrukmuseum.nl