Proef met buslijn krijgt geen vervolg

CRANENDONCK – Er is begin dit jaar een einde gekomen aan de proef met buslijn 166 in de gemeente Cranendonck. Er zijn te weinig opstappers. De buslijn is echter niet het enige spoor dat is en wordt bewandeld om de bereikbaarheid van Airpark Cranendonck in Budel en de andere bedrijventerreinen in de gemeente te verbeteren.

Lijn 166 was een initiatief van busbedrijf Hermes, Ondernemerscontact Cranendonck (OCC), de organisatie Brainport Bereikbaar en de gemeente Cranendonck om de bereikbaarheid van Airpark Cranendonck te verbeteren voor stagiaires, afstudeerders en andere nieuwe medewerkers. Maar ook voor forenzen uit Eindhoven, Weert en verder.

De pilot met buslijn 166 vond plaats van begin september tot het begin van de kerstvakantie. Gedurende deze periode reed er twee keer per dag een lijnbus van Hermes tussen het NS-station in Maarheeze en het Budelse bedrijventerrein. “Alleen sloot de dienstregeling niet goed aan bij de flexibiliteit waar de medewerkers van bedrijven tegenwoordig om vragen. We merken onder meer dat mensen na corona anders zijn gaan werken”, zegt OCC-voorzitter Joost Ploos van Amstel.

De buslijn is niet het enige spoor dat wordt bewandeld. Ploos van Amstel geeft aan dat er wordt gewerkt aan diverse oplossingen om de bereikbaarheid van Airpark-Budel en de andere Cranendonckse bedrijventerrein te verbeteren. Het onderzoek wordt deze maand afgerond.

Archieffoto 2023 – Jos Meusen