Succesvolle ‘afvaart’ van de Bonte Avonden bij de Muuzevangers

MAARHEEZE – Al enkele jaren hanteren de Muuzevangers een thema bij de invulling van hun Bonte Avonden. Dit jaar was het thema “SMELTcruise”, een maritiem thema dus met een duidelijke verwijzing naar de locatie zelf én de vernieuwde horeca. Afgelopen vrijdag vond de “Mares-lacht-met-Mares”-editie plaats, de dag daarop waren naast reguliere bezoekers ook sponsoren en andere genodigden te gast bij de VIP Bonte Avond. Afgaande op de enthousiaste reacties staat de bezoekers van de laatste Bonte Avond die komende zaterdag plaats gaat vinden, een ouderwets onderhoudende avond te wachten! Wat daarbij wederom opviel, was de variëteit aan voordrachtsvormen die men weer op het Mareser toneel liet zien: zang, dans, cabaret, tonpraten, toneel en – typisch voor Mares – véél muziek!

De avond werd vanzelfsprekend geopend door Prins Dave en Jeugdprins Tiebe, natuurlijk ook met hun voltallige gevolg en inclusief de Raad en Jeugddivisie. Net als vorig jaar was de presentatie in handen van Bep van Buul, die als ‘boegbeeld’ niet alleen vertelde wat ze zelf zoal had meegemaakt bij haar omzwervingen over zee, maar die ook de optredende artiesten ludiek aan- en afkondigde. De Dansmarietjes beten traditiegetrouw het spits vakkundig af, waarna in een duo-act zowel de Jeugddivisie als de Brallende Ballen & Een Hertje hun winnende inzendingen van het Muuzegewiéek liedjesfestival 2023 lieten horen. De drie heren van Lazy Piano’s brachten vervolgens, net als vorig jaar, een cabareteske act met enkele liedjes en onder andere een vrij absurd telefoongesprek. Een nieuw duo, genaamd Big Brothers en bestaande uit oud-jeugdprinsen Niels te Boekhorst en Tijs Stoter, bracht op ingenieuze wijze de 55-jarige geschiedenis van De Muuzevangers ter sprake: in talloze woordspelingen kwamen diverse oud-prinsen voorbij. Hierna was het tijd voor dans, en de Dansgarde – dit jaar bestaande uit maarliefst 16 danseressen! – liet een wervelende dans zien rondom het thema ‘piraten’.

De eerste tonprater van de avond was Fabian Richters, die als Mareser winnaar van de Carnavals Cup Cranendonck voor jeugdtonpraters met zijn typetje Mathieu van der Modderpoel natuurlijk niet mocht ontbreken. Het eerste gedeelte van de avond werd afgesloten door de Tierepkes die, nu K&D Orkest Ut Toeternietoe de begeleidende muziek gedurende de avond zeer vakkundig verzorgde, hun vaardigheden niet alleen náást het podium maar ook weer eens óp het podium konden laten zien.

Na de pauze was het podium aan de slagwerkgroep van de Poort van Brabant, die diverse zee-gerelateerde thema’s en nummers bracht. De derde en laatste dans-act kwam van het Mouse Dancing Team, dat terugging in de tijd van de ‘roaring twenties’ toen de cruise ontstond, maar die afsloot met een paar ijzersterke hedendaagse moves. Het duo Eén Pot Nat was vervolgens aan de beurt, en had de taak op zich genomen om de actualiteit in Cranendonck te bespreken. Iets waar de heren bijzonder goed in slaagden, met leuke teksten en dito liedjes! Traditiegetrouw waren ook de Prinsedanten weer van de partij. Waar zij dachten op een luxueuze Love Boat cruise te gaan, bleken zij per ongeluk een bescheiden reisje langs de Rijn te hebben geboekt, met alle activiteiten die daarbij horen zoals kienen en gezamenlijke gymnastiek. Dat alles net iets anders loopt dan je verwacht, spreekt vanzelf… Na afloop werd de ton weer op het podium gezet voor Erik Mulder, kersvers Brabants Kampioen Tonpraten. Als Kareltje Kiloknaller had hij de lachers al snel op zijn hand met zijn verhalen over alle pogingen die hij had gedaan om af te vallen. De Brockers sloten de avond af met een set van onder andere enkele aangepaste zeemansliedjes, waarbij zij tijdens de VIP Bonte Avond onderbroken werden door een hilarisch verrassingsoptreden van Rob Scheepers (neef van Prins Dave), die als Ed Berg vertelde hoe het hem afging als amateur-tennisspeler.

De derde en laatste Bonte Avond is aanstaande zaterdag in De Smeltkroes en start om 20.00 uur (zaal open om 19.00 uur), kaartjes hiervoor zijn echter uitverkocht.

Foto: De Tierepkes tijdens de Bonte Avond