Jeugdverslagen Sporting Pelt

PELT – De jeugdteams van handbal Sporting Pelt hadden weer een aantal mooie wedstrijden op het programma afgelopen weekend. De resultaten waren als volgt: 

Sporting Pelt J12. De J12 botste op een sterkere tegenstander. 8-12, 6-9 en 7-13. Hubo won verdiend na een aangenaam kijkspel. De Peltse jongens kwamen vooral kracht en snelheid te kort in de 1-tegen-1 duels. Toch kon er regelmatig tegen gescoord worden na mooi samenspel.


Sporting Pelt M14. De M14 van Sporting Pelt mocht afgelopen zaterdag op bezoek naar de stad van de Eburonen om daar voor de 5e keer dit seizoen hun concullega’s van Hubo Handbal in de ogen te kijken. Het beloofde een mooie en spannende pot handbal te worden, want in de vorige vier confrontaties eerder dit seizoen won de M14 twee keer tijdens toernooien. In de twee andere confrontaties trok Hubo aan het langste eind. Een dubbeltje op zijn kant dus, al vergaten de roodwitten dit dubbeltje tijdens de eerste 10 minuten op te werpen. Met andere woorden de start was eerder slapjes en Hubo liep vlotjes uit en kon die voorsprong prima verdedigen. (Rust: 13-8).
Na de rust zat er wat meer dash in de benen. Halverwege vonden de Sporting-girls plots hun tweede adem en leek er een handbalmirakel aan te komen. De kloof werd bijna gedicht maar op zo’n moment zie je toch dat tegenstander net een beetje verder staat. Dit moet echter wel in het juiste perspectief gekaderd worden, aangezien de Sporting M14 opnieuw voor bijna de helft uit 2e jaars M12 bestond! De eindstand was 20-16 (2e helft dus 7-8!). Dus super gedaan, meisjes! En de grote winnaar van dit alles, was het best wel talrijk opgekomen publiek, want dat beleefde opnieuw een mooie handbalnamiddag. En Ambiorix? Die zag dat het goed was, want er werd gestreden met hart en ziel!


Sporting Pelt J16A. Na een lange autorit kom spelers en begeleiders aan in Kortrijk. Klaar voor de tweede VHV-wedstrijd. De eerste minuten zijn voor Sporting Pelt en dat kan uitlopen naar 1-4. Kortrijk komt dichterbij maar Pelt blijft toch altijd een goaltje voorlopen. (Rust 10-13). Via een paar missers en goede stops van de Sporting-keeper blijft Pelt de bovenhand houden. Af en toe wordt het nog even spannend en de laatste twee minuten stond Sporting maar met 5 op het veld. Maar ze halen de overwinning toch binnen. Met 24-29 winst voor Pelt en een tussenstop bij de McDonalds (zeker verdiend) rijden ze terug naar het verre Limburg! Op naar de volgende!

Sporting Pelt J16B. De J16B van Sporting Pelt nam het op tegen Hubo Tongeren.
Beide teams begonnen stevig aan de wedstrijd. Het ging gelijkgaand. Spanning alom dus! Aan de rust was het gelijke stand. Na de rust begon Pelt met de bal. Ook nu weer verliep de wedstrijd in evenwicht. Na tien minuten kwam daar verandering in. Pelt maakte steeds meer fouten, terwijl bij Hubo de motor bleef draaien. Er kwam een kloof van 5 punten. Deze kloof konden de Peltse jongens niet meer dichten. Ze verloren de match met 19-25.