Sint-Theunisfeesten 2024

PELT – In Herent-Neerpelt waren het afgelopen week drukke dagen. De Sint-Theunisfeesten zorgden weer voor een grote toeloop naar zaal OC De Vranken.  Woensdag 17 januari was het de traditionele verkoop van de offergave en vanuit de bomvolle zaal werd er duchtig geboden op de verschillende dieren en bereide vleeswaren.  De verkoop bracht in totaal €4.630 op voor het goede doel. Dit jaar gaat dit naar het oudercomité van de Basisschool op het Herent. In het weekend gingen de feesten verder met op vrijdagavond een Grote Zettersprijskamp. 60 deelnemers kwamen een avondje ‘zetten’ en Kristof Donckers nam uiteindelijk de hoofdprijs mee naar huis, Ronny Kwanten en Theo Van Mierlo vervolledigden het podium. Zaterdagmiddag was het de beurt aan de jeugd. Zij konden hun hart ophalen met het kaartspel UNO en het razendpopulaire darts.  Een kleine 30 jeugdige deelnemers konden zich bewijzen op de professionele dartstand.

Op zondag was er het grote Bruegheliaans eetfestijn. Men mocht ruim 200 eters verwelkomen en daarnaast waren er nog 171 wandelaars die vertrokken voor een mooie wandeling, uitgestippeld door de Dommeltrippers, door de natuur van het Herent en de Kolis.

Het bestuur van OC De Vranken is uiterst tevreden over de opkomst naar deze feesten en ze zijn natuurlijk ook heel dankbaar voor alle vrijwilligers die weer mee hebben geholpen om dit evenement dat inmiddels is uitgeroepen tot cultureel erfgoed in goede banen te leiden.
Het enige nadeel dit jaar is dat het een schrikkeljaar is waardoor we een dag langer moeten wachten tot de volgende Sint-Theunisfeesten in 2025.