PRO Hamont-Achel kaart subsidieverhoging verenigingen aan

HAMONT-ACHEL – Middels een open brief heeft Oppositiepartij PRO Hamont-Achel tientallen verenigingen gecontacteerd. Onderwerp: een verhoogde werkingsbijdrage voor erkende verenigingen in Hamont-Achel. “Sinds 2008 hebben verenigingen geen verhogingen meer ontvangen, terwijl alle kosten voor hen aanzienlijk zijn gestegen en er geen inflatiecorrectie heeft plaatsgevonden,” aldus PRO Hamont-Achel. PRO Hamont-Achel zal tijdens de gemeenteraad van donderdag 25 januari voorstellen om het huidige budget van €92.250 te verhogen met €30.000 tot een totaal van €122.250, oftewel +/- 33%, zoals PRO Hamont-Achel dit had gepland tijdens zijn legislatuur. 

PRO: “Het is belangrijk om te vermelden dat de gemeentelijke werkingssubsidies al meer dan 15 jaar niet meer zijn verhoogd. En ook de inflatiecorrectie werd niet doorgevoerd, ondanks de stijgende kosten.” En ook de verplichting voor verenigingen die evenementen organiseren in Hamont-Achel om professionele beveiliging in te huren weegt voor veel verenigingen op de portemonnee.

“Vaak is de enige oplossing het verhogen van de lidmaatschapsbijdragen, waardoor de leden, oftewel de inwoners van Hamont-Achel, telkens weer de dupe zijn.” PRO Hamont-Achel diende een agendapunt hieromtrent in dat besproken wordt tijdens de gemeenteraad op donderdag 25 januari om 20.00 uur. Iedereen is welkom om de vergadering bij te wonen.