Sacha Bronwasser  te gast in Literair Café Dommeldal 

GELDROP – Binnenkort vindt er in de Weeffabriek aan de Molenstraat 23 te Geldrop weer een Schrijversbezoek plaats, georganiseerd door Literair Café Dommeldal. Dit is op zondag 28 januari om 14.00 uur. Sacha Bronwasser is dan te gast.

Sacha Bronwasser debuteerde in oktober 2019 als romanschrijver met Niets is gelogen, dat met veel aandacht en lovende kritieken werd ontvangen. Zij was daarvoor bekend als kunsthistoricus, curator en kunstjournalist; zo schreef ze 20 jaar voor de Volkskrant, enige tijd voor Vrij Nederland en voor talloze publicaties en catalogi. In 2011 publiceerde zij Zo werken wij, een reeks portretten van hedendaagse Nederlandse kunstenaars.

In februari 2023 verscheen haar roman Luister, die nog meer juichende recensies ontving (o.a. De Volkskrant, NRC). Luister is het verhaal van de volwassenwording van een au pair in Parijs in de jaren tachtig, met een verband met de terroristische aanslagen in die tijd en in 2015. Kees ’t Hart schreef in de Groene Amsterdammer: ‘Toen ik het boek uit had, heb ik een tijdje voor me uit zitten staren. Beklemd en ontroerd. Zo kan het ook, ik bedoel, zo kan het nog steeds in literatuur.’ Sacha Bronwasser komt graag vertellen over haar werk. Ze heeft ruime ervaring in spreken, modereren en interviewen. Dat deed en doet ze voor allerlei organisaties (o.a. IFFR, Eye Filmmuseum, De Balie) en van 2016-2022 als redacteur en host van de spraakmakende Amsterdamse kunsttalkshow Stampa. Ontspannen, inhoudelijk en met humor is haar stijl.

Via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten kun je je aanmelden. Dit schrijversbezoek is gratis voor jaarkaarthouders van Literair Café Dommeldal, losse toegangskaarten voor deze middag zijn verkrijgbaar à € 12,50 (tot 18 jaar: € 2,50) – inclusief koffie/thee. Tickets zijn te koop aan de zaal. 

Foto Sacha gemaakt door Bert Wisse