Speelse, educatieve jeugdvoorstelling ‘Hoeheettut’ 

VALKENSWAARD –  De jeugdvoorstelling ‘Hoeheettut’ is een beeldende en speelse familievoorstelling over letters, woorden en zinnen. Voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Op woensdagmiddag 31 januari is deze voorstelling te zien in De Hofnar. 

In Hoeheettut ontdek je abc’s in de vorm van mannetjes, verstopte letters, ruziemakende letters, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord ‘dop’ omdraait, er nog steeds ‘dop’ staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan?

Kleurrijk verhaal voor 6 jaar en ouder 
De boeken, waaronder ‘Mooi boek’ dat in 2016 bekroond werd met de Zilveren Griffelen, en het leven van Joke van Leeuwen als schrijfster vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor. In een samenwerking tussen Joke van Leeuwen en regisseur Lieke Benders is dit alles bewerkt tot een springerig en kleurrijk verhaal voor kinderen die net beginnen te lezen en iedereen die van taal houdt.

Theaterkrant omschrijft de voorstelling mooi: “𝖫𝖾𝗍𝗍𝖾𝗋𝗌, 𝗐𝗈𝗈𝗋𝖽𝖾𝗇 𝖾𝗇 𝗋𝗂𝗃𝗆𝖾𝗇 𝖻𝗎𝗂𝗍𝖾𝗅𝖾𝗇 𝗈𝗏𝖾𝗋 𝖾𝗅𝗄𝖺𝖺𝗋 𝗁𝖾𝖾𝗇 𝗂𝗇 𝗎𝗂𝗍𝖾𝗋𝗌𝗍 𝗀𝖾𝖾𝗌𝗍𝗂𝗀𝖾, 𝖻𝖾𝖾𝗅𝖽𝖾𝗇𝖽𝖾 𝗌𝖼è𝗇𝖾𝗌.”. 

Info & kaarten  
Kijk voor meer informatie over deze jeugdvoorstelling en het bestellen van kaarten op www.hofnar.nl. De kaartverkoopbalie is geopend op maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 17.00 uur (0031 40-2074010) of mail naar kaartverkoop@hofnar.nl.

Foto Bjorn Frins