Volg de bijencursus van het IVN

HEEZE-LEENDE – De winter heeft zeker zijn charme, ook in de natuur. Maar soms verlang je toch wel naar de lente met ontluikende bloemen en de eerste zoemende bijen. Om alvast in de stemming te komen kun je dit voorjaar de cursus “Wilde bijen” volgen bij IVN Heeze-Leende. De rest van het jaar kun je familie en vrienden imponeren met je kennis!

In deze cursus voor beginners geeft bijen- en wespenliefhebber Annemiek van Dijk je een inkijkje in het leven van wilde bijen. De vier cursusavonden zitten vol mooie verhalen en beelden van wilde bijen. Maar ook vol informatie over hun levenswijze en hun relatie met (vaak hele specifieke) planten. Tijdens de twee excursies gaan we op zoek naar bijen uit de les, en andere insecten, om ze van dichtbij te volgen.

De cursus loopt van 20 maart tot 25 mei. Kosten: € 40,- voor IVN-leden en € 55,- voor niet-leden. 

Wist je dat bijen eigenlijk vegetarische wespen zijn? En dat een hommelkoningin haar eitjes als een kip uitbroedt? Bijen zijn veel slimmer en interessanter dan je zou denken! In Nederland leven rond de 350 soorten wilde bijen en elke soort – van andoornbij tot zilveren zandbij – heeft een unieke, vaak wonderlijke, overlevingsstrategie. Wil je daar meer over weten? Dan is deze beginnerscursus iets voor jou! 

Het leven van bijen is nauw verbonden aan bloemen. Tot en met de lengte van hun tong is afgestemd op ‘hun’ bloemen. Wat als ze geen bloemen vinden? Veel wilde bijensoorten worden bedreigd. Om soorten te beschermen moet je weten hoe ze leven en wat ze nodig hebben. Na deze cursus begrijp je waarom klokjesbijen klokjes nodig hebben, zandbijen zand en harsbijen hars. En nog veel meer.

Voor informatie over de cursus en aanmelding: zie de website van IVN Heeze-Leende of neem contact op met Ine Troelstra cursusteam@ivnheezeleende.nl  tel.nr. 06-4826 0698

Aanmelden vóór 18 februari 2024 via de website (Activiteiten). 

Foto P. Skitterians