Cranendonck mag flink meer woningen gaan bouwen

CRANENDONCK – De hoeveelheid woningen die de komende jaren in de gemeente Cranendonck mag worden gebouwd is flink gestegen. In de vorig jaar getekende regionale woondeal Zuidoost-Brabant waren tot 2030 550 woningen voor Cranendonck voorzien. Dat aantal is inmiddels opgeschroefd naar 820.

De bijstelling van het aantal woningen in de woondeal heeft volgens wethouder Karel Boonen te maken met een nieuwe bevolkingsprognose voor de provincie Noord-Brabant. “Die ziet er onder meer voor de gemeente Cranendonck een stuk rooskleuriger uit”, aldus Boonen. De wethouder is blij met het extra aantal huizen dat mag worden gebouwd, maar geeft tegelijkertijd aan dat het nog een hele klus wordt om de woningen allemaal te realiseren. De wethouder kan nog niet zeggen waar de 270 extra woningen gaan ‘landen’ in de gemeente. “We hebben verschillende locaties op het oog”, aldus Boonen, die aangeeft dat zowel inbreiding als uitbreiding mogelijk is.

De wethouder laat verder weten dat het in de woondeal vermelde aantal woningen los staat van de zogeheten schaalsprong van de regio Eindhoven. Daarbij wordt Maarheeze, onder meer vanwege de goede aansluiting op het regionale mobiliteitsnetwerk, genoemd als een kansrijke locatie voor het ontwikkelen van een regionaal knooppunt met vele honderden woningen.