Disco in cc Palethe 

PELT – Op vrijdag 26 januari mocht het publiek van cc Palethe zich laten verrassen door een compleet nieuwe band, of beter een nieuw fenomeen: Be Chick ‘The Nile Rodgers Legacy’. 

Door Ben Ieven

De band, bestaande uit twee zangeressen naast zeven topmuzikanten, brachten een ode aan Nile Rodgers. Hij was de oprichter, gitarist en zanger van de disco band Chick. De show door deze gloednieuwe band was perfect in elkaar gestoomd met de nodige muzikanten inclusief een driedelige blazerssectie. Behalve een heerlijk ritme van de drums en bas bracht de gitarist Jan Hamblok zowat de belangrijkste klanken uit die periode op de voorgrond. Gitaren waren in die periode immers het dominante instrument. Dat gaf wel de gevoelens van de disco van vervlogen tijd weer. Na een tijdje kwamen de nodige danspasjes in het publiek tot leven en het gaf wel een gevoel dat een deel van het publiek uit die tijdsperiode afkomstig was. 

Een prachtig op elkaar afgestemde show met mooie achtergrondbeelden en heerlijke kwaliteitsmuziek. De bijzondere stemmen en uitstraling van zowel de Hamontse Andrea Wielockx (ook zangeres van BackToAmy) als de Beringse Heidi Lemmens waren bepalend voor het karakter, de boeiendheid  en de kwaliteit van de show. Op 2 maart spelen ze in het Poorthuis te Peer samen met Dr. Blue Beat en The Humtails.