Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven

REGIO – Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) is sinds 1 januari 2022 dé opvang voor zwerfdieren in nood in de regio Eindhoven. De stichting verzorgt de opvang en het vervoer van zwerfdieren en in het wild levende dieren, voor 14 Brabantse gemeenten waaronder Cranendonck. ROZ Eindhoven is via HAC Weekblad op zoek naar een nieuw baasje voor deze twee katten. ROZ schrijft: “We weten vrij weinig van haar verleden, alleen dat haar vorige baasje is overleden. Toen ze pas bij ons kwam, vond ze alles, zoals begrijpelijk, heel erg spannend. Ze had ook aardig wat overgewicht dus ging ze op dieet en werd er langzaamaan steeds meer met haar gewandeld en gespeeld op de weide. Ze is inmiddels 6 kilo kwijt en kan fysiek steeds meer aan. 

Nu dat ze al een tijd bij ons is, heeft ze haar persoonlijkheid ook goed laten zien. We denken dat ze een kruising oerhond/berghond met herder is. Dit laat ze in haar gedrag dan ook heel goed zien. Ze is erg werkgericht en voergericht, ze is territoriaal en eigenzinnig. Aan de andere kant is ze ook een grote teddybeer die heel aanhankelijk is naar haar baasje. 

Nola zal te veel prikkels krijgen in een woonwijk waar ze uitgelaten moet worden, zelfs als je een grote tuin hebt zal haar dit geen goed doen en is bij voorbaat geen optie. Wij ondervinden keer op keer dat ze uitvalt bij wandelingen, waarbij we onverhoopt verkeer of voetgangers tegenkomen. Dan wil ze niets liever dan haar plekje beschermen. 

De perfecte situatie voor Nola zou zijn dat ze overdag een (omheind) erf of terrein mag bewaken, bij een baasje die haar ’s avonds lekker naast zich op de bank neemt, om te kunnen relaxen. Heb je een terrein dat Nola mag bewaken? Neem een kijkje op de adoptiepagina en vul een intake in. 

Meer info: ROZ Eindhoven, Kanaaldijk Noord 127a, Eindhoven Email: info@rozeindhoven.nl www.rozeindhoven.nl Bel 0031 40 7470147.